torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Leif Backström på Radio Botkyrka!

Läs också
Leif Backström i arbete på Radio Botkyrka. Foto: Alicia Johnson

Radiojournalisten Leif Backström är en av eldsjälarna bakom Radio Botkyrka. Radiostationen har blivit en plattform med glada nyheter åt Botkyrkas invånare.

Vad är din relation till Botkyrka?
– Min relation till Botkyrka är inte så lång. Jag kommer egentligen från Dalarna men jag flyttade till Stockholm när jag var 20 år gammal. Nu bor jag i Hallunda och trivs bra.

Kan du berätta om Radio Botkyrka?
– Radio Botkyrka startade för ungefär 12 år sen. Vi började eftersom att bevakningen av de positiva nyheterna i kommunen var så pass dålig. Det enda som sändes var mycket negativt. Genom att sända om det positiva kan de som bor i Botkyrka faktiskt känna en närhet och relation till kommunen.

Vad sänds på Radio Botkyrka?
– Vi har en programtablå som vi går efter. Det är allt ifrån 60 – 70 tals musik, vi sänder om ett flertal olika ämnen såsom sport, rösten från bygden, reportage och vårt egna program “Sura Gubbar”. Allt som lyfter det positiva från Botkyrka kommun brukar vi sända om.

Hur ser framtiden ut? 
– Det är flera som är intresserade av att starta egna program och inslag på Radio Botkyrka. Ett problem är att vi är en ideell organisation. De intäkterna vi får kommer från vår fan club där vi har medlemmar som betalar och stöttar oss. Vi hoppas också på att kommunen ger mer stöd och ser det goda som vi har att bidra med.

Hur kan lyssnarna komma i kontakt med er?
– Vår mejladress är redaktion@radiobotkyrka.nu. Man kan dessutom ringa under direktsändning och vi har Facebook. Om man vill delta så kan man jättegärna ta kontakt med oss, vi vill få in fler programledare och intresserade. Det blir en bra erfarenhet för cv:t!

Leif Backström
Ålder: 81
Bor : Hallunda, Botkyrka
Aktuell med : Radio Botkyrka
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami