torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Leonie Siesage!

Läs också
Foto: Johan Kaving

Leonie Siesage startade upp sin handbollskarriär i Årsta AIK som 5-åring, fyra klubbyten senare hamnade hon i Huddinge HK. Nu vaktar hon kassen i de allsvenska nykomlingarnas A-lag, som har startat säsongen knackigt med resultatraden 1-1-6 .

Hur har säsongen gått hittills, för laget och för dig?

-Den har gått sådär, vi är ju nykomlingar så det är ju svårt. Laget har hållit ihop bra men lite missnöjda är vi förstås. Dock har vi ju en halv säsong kvar, så inget är ju över än. Individuellt tycker jag att det har gått bra.

Vad hade ni för förväntningar på säsongen?

-Vi satte egentligen två mål på förhand, dels att hålla oss över kvalstrecket i slutet av säsongen, men även att vara ett av topp-sex lagen efter halva säsongen. Vi kommer dock ha ett nytt möte och sätta nya mål när halva serien spelats. 

Hur ska ni göra för att vända den negativa trenden?

-Det är svårt att svara exakt, vi gör jättemycket bra både individuellt och som lag. Sen är det väl en del slarvfel och vi spelar inte riktigt som förra säsongen. Vi måste hitta tillbaka till vår gamla nivå bara, det är viktigt att hålla huvudet högt. 

Vad har du för personliga mål med din karriär?

-Jag elitsatsar och hoppas på att lyckas ta mig så långt som möjligt. Självklart vill man ju ta sig till Handbollsligan (högsta serien).

Vad är ditt bästa handbollsminne?

-Hmm, det måste nog vara sista matchen förra säsongen, när vi kvalificerade oss för allsvenskan och fick flytta upp. Det var stort!

Leonie Siesage
Ålder: Född 2004, fyller 19 nästa vecka
Ort: Södermalm
Aktuell med: Målvakt i Huddinge HK
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami