söndag 19 maj 2024

Hallå där, Lisa Eklund!

Läs också
Lisa Eklund har en passion för djur och natur och driver ett hundhotell i Tullinge. Foto: My Rova

Lisa Eklund gick från att jobba som undersköterska på Karolinska till att bli hundskötare heltid. Hon har nu drivit sitt hundhotell i Tullinge i 15 år. Hennes drivkraft är hennes kärlek för djur och särskilt hundar. 

Berätta lite om ditt jobb?

– Jag driver ett hundhotell och har även andra tjänster som kloklippning, pälsklippning och hundkurser. Jag driver min verksamhet i mitt hem och hemmiljön är något som många kunder uppskattar. 

Hur ser en dag på hundhotellet ut?

– På morgonen kommer ”daghundarna”, de som bara stannar under dagen. Vid halv elva rastar jag alla hundar innan de ska in i sina rastgårdar, utomhus eller inomhus beroende på vädret. Vid tolv äter hundarna som ska ha lunch och senare ska de rastas igen. Klockan tre ska alla hundarna vara tillbaka i sina rastgårdar i väntan på ägarna. De hundar som inte är ”daghundar” stannar över natten. 

Varför valde du att bli hundskötare?

– Tidigare när jag jobbade nätter som undersköterska, var hundskötsel någonting jag gjorde dagtid. Jag älskar hundar och har själv alltid haft. Att jobba med hundservice heltid ger mig mer tid för både hundarna och familjen. 

Hur är det att bo och arbeta i Tullinge?

Jag trivs bra här, det är lugnt och nära naturen. Det finns många aktiviteter för barnen och mycket hundar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är hundarna, de ger mig så mycket energi. Och att jag får vara utomhus.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami