torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Luz!

Läs också
 Luz engagerar sig två dagar i veckan i en öppen konstverkstad för barn Foto: Botkyrka Konsthall

Luz Miranda får inspiration till konsten överallt, och tillsammans med barnen skapar hon både pyssel och konst i Botkyrka Konsthall.

Hur kommer det sig att du tagit initiativet med öppen konstverkstad?

–  Jag älskar att jobba med konst, särskilt tillsammans med den kreativitet som finns hos barn. Så att börja med en öppen konstverkstad för barn kändes bara rätt.

Vad har det fått för respons?

– Barnen är supernöjda, och det är jag också! Vi skapar massa pyssel och konst tillsammans två dagar i veckan. Alla som vill får vara med och lämna önskemål om pyssel, så alla är supernöjda och glada över konstverkstaden.

Hur vill du utveckla arbetet?

– Jag skulle vilja jobba oftare. Så man får chansen att umgås mer med barnen. Jag skulle vilja jobba kanske tre gånger i veckan, då känner jag mig nöjd.

Vad ger dig inspiration till konsten?

– Jag får inspiration till konsten överallt. Mycket inspiration får jag från olika platser i världen, och till exempel när jag är ute och går. Mycket av det vi gör i verkstaden kommer även från förslag från barnen. De tycker om att berätta och uttrycka sig med både färger och former, och det ger mig inspiration till utveckling.

Vad är det bästa med Botkyrka Konsthall?

– Oj, vilken svår fråga! Det bästa med Botkyrka Konsthall måste vara personalen. Det är så mycket kompetens bland personalen här och alla hjälper till att lyfta varandra. Det är en fin miljö med alla resurser man behöver. Vi hjälper till och stöttar varandra när det behövs!

Fakta om Luz!
Namn: Luz Miranda
Ålder: 58 år
Ort: Fittja
Yrke: Konstpedagog
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami