måndag 20 maj 2024

Hallå där, Magda Szalast!

Läs också
Zumbainstruktören Magda Szalast. Foto: Privat

Möt Magda Szalast – zumbainstruktören som vill förmedla att zumba är för alla. Magda ska den 2 december med hjälp av andra arrangera ett zumba Party i Tomtbergahallen. Hon har arrangerat zumba i Huddinge tidigare och det kommer att fortsätta. 

Hur började du med zumba och vad motiverade dig att bli instruktör?

– Jag började med att gå på gym när jag var ung, och testade zumba för att jag tyckte att vanligt gymmande var tråkigt. Några år senare fick jag en gratis PT-tid av gymmet. Då berättade jag att jag älskar zumba väldigt mycket och den personliga tränaren frågade mig varför jag inte blir zumbainstruktör. Sen tog jag en zumba-instruktörsutbildning väldigt spontant. Det var riktigt meant to be.

Vilka fördelar ser du med zumba, både fysiskt och mentalt?

– Zumba är en typ av cardio, fitness alltså. När det gäller det mentala kommer man dit och kopplar av och njuter av musiken.

Hur anpassar du dina klasser för olika fitnessnivåer?

– Egentligen finns det inga riktiga nivåer. Zumba fitness-konceptet handlar om att det ska vara för alla. Men det är viktigt att som zumba-instruktör först visa det  lätta och sedan gå över till det svåra, för att alla ska förstå. 

Vilka typer av musik och dansstilar inkluderar du i dina zumba-klasser?

– Det är väldigt blandat, men vi måste ha musiken Core. Det är salsa, reggaeton och cumbia. Men mina deltagare älskar bachata, och man får bestämma mycket själv. 

Finns det några specifika mål eller budskap du försöker förmedla genom dina zumba-klasser?

– Det handlar inte om teknik utan det handlar om rörlighet. 

 

Magda Szalast
Hemort: Södertälje
Ålder: 24 år
Favorit zumba låt: Don Omar och Maluma- Magdalena
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami