tisdag 21 maj 2024

Hallå där, Maria Hammarlund!

Läs också
Maria Hammarlund äger en Blomsterbutik i Trångsund. Foto: Moa Vermcrantz

Maria är en av Huddinges lokala florister. I november 2022 öppnade hon “Marias Blomsterstuga” i Trångsund. Maria brinner för blomsterhandeln men tycker att det är svårt att försörja sig som florist på grund av den hårda konkurrensen.

Hur kommer det  sig att du valde att öppna butiken just här i Trångsund? 

Jag hade en butik i Bromma tidigare men ville hitta något närmare där jag bor. Nu har jag en större lokal med rinnande vatten, vilket jag inte hade tidigare, och dessutom kan jag ha ett större sortiment. 

Hur ser kundflödet ut?

Det är svårt eftersom jag måste konkurrera med priserna på mataffärer och bensinstationer. De kan ha billigare priser eftersom de kan köpa in stora mängder. Men på senaste tiden har fler börjat hitta hit och är glada att jag har öppnat. Det är viktigt att stödja småföretagare annars försvinner vi. Det vore jättetråkigt, jag tycker att vi ger liv till lokalområdet.

Hur påverkar konkurrensen just dig?

Mitt sätt att överleva är att sälja blommor och växter, andra affärer klarar sig utan det. Jag har investerat mycket för att ha ett bra sortiment i butiken. Men jag känner mig optimistisk och hoppas att butiken kommer gå bra.

Vad säljer du mest av?

Jag säljer allt möjligt, olika säsongsblommor, inomhusväxter och utomhusväxter.  Eftersom jag har en stor yta skulle jag kunna utöka sortimentet men då krävs det att jag säljer mer. Nu är det mycket som slängs och jag gör allt jag kan för att rädda växter och blommor.

Maria Hammarlund

Namn: Maria Hammarlund
Yrke: Butiksägare/florist
Ålder: 59 år
Bor: Skogås

Moa Vermcrantz

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami