måndag 22 april 2024

Hallå där, Marta ”Mara” Oldenburg!

Läs också

I en liten träkyrka på en höjd i Huddinge centrum driver Marta “Mara” Oldenburg den lokala yogastudion ”Huddinges hjärta”. Verksamheten är nu inne på sitt åttonde år och har blivit ett andningshål för många huddingebor.

Mara, hur kommer det sig att du blev yogainstruktör?

– Jag var skådespelare och scenartist, och så kände jag att jag behövde någonting annat i livet för att kunna stå lite enklare på benen. Det är en skakig värld det där. Jag funderade på vad jag brinner för och svaret var väldigt enkelt – yogan.

Varför behövs det yoga i världen i dag?

– Det behövs yoga i världen alla dagar. Det är också därför som yogans popularitet har exploderat. På 60-talet såg man en renässans av en ganska flumorienterad yoga. Men idag handlar det om det hälsobringande. När allt går snabbare och snabbare har människor ett behov av att stanna upp och hitta ro i nuet, att hitta sin plats. Det fysiska, det får man på köpet. Men sedan ger yogan oss också riktlinjer i livet. Det handlar om hur man ska ta hand om sig själv och andra och hur man ska kunna vara en så bra människa som möjligt. Det är det som är essensen i yogan!

Hur mycket yoga praktiserar du varje dag?

– Jag praktiserar yoga och mediterar två gånger om dagen, morgon och kväll. Hur långa mina pass blir beror på hur många yogaklasser jag leder den dagen. Det kan vara allt ifrån en kvart till en timme.

Vad är det bästa med att bo i Huddinge?

– Det bästa är mitt vackra hus som jag delar med fem andra personer och två katter. Och så har jag en underbar trädgård!

Vad vill du skicka med till Huddinges invånare inför jul?

– Le åt varandra!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami