lördag 25 maj 2024

Hallå där, Mathias Jonsson!

Läs också
Mathias Jonsson
Mathias Jonsson, SM-mästare i thaiboxning, deltar i årets säsong av Bachelorette. Foto: Ida Elezaj

Mathias Jonsson, 29, från Tullinge är flerfaldig SM-mästare i thaiboxning och även aktuell i årets säsong av dokusåpan Bachlorette på TV4. Mathias vann sitt första SM-mästerskap som nybliven 18-åring.

Hur kom thaiboxningen in i ditt liv?

–  Jag satt hemma och kollade på filmen Never back down och blev själv inspirerad till att prova det och Tullinge Muay thai var nära. Jag fastnade helt och hållet för thaiboxningen. 

Vad har Tullinge haft för betydelse i din karriär som thaiboxare?

–  Tullinge har alltid varit otroligt bra på att stötta mig, och jag har även fått stöd från hela Botkyrka. Folk kom fram på tåget och sa att man var grym. Man känner sig omtyckt, vilket ger en ännu mer styrka under matcherna. Jag har aldrig slagits utanför ringen och jag uppmuntrar ingen till det. 

Vill du återvända till thaiboxningen efter dina skador? 

– Jag håller på att komma tillbaka nu. Man får lite av en identitetskris när alla känner en som thaiboxare. Så har man varit borta i fem år, men det ska bli skönt att komma tillbaka. 

I din säsong av Bachlorette är det många killar som har kritiserats, hur ser du på det? 

– När jag kollar på klippen förstår jag vad kritiken pekar på. Vi hade kunnat tona ner det lite och vara mer medvetna om att folk kan ta illa vid sig. Men å andra sidan var vi oss själva under programmet och hade kul i gruppen och då kan det lätt bli grabbigt trots att det är bra killar. 

Hur går kärleken för dig nu?

– Jag lärde mig en hård läxa när jag kom hem. Jag blev betuttad i en tjej som jag träffade i tre månader, men det blev inget mer med det. Det positiva med det var att jag har trott att jag inte kan bli kär men det ändrades.

Mathias Jonsson
Ålder: 29 år
Bor: Tullinge
Aktuell med: Medverkan i den nya säsongen av dokusåpan Bachelorette och att återvända till thaiboxningen som flerfaldig SM- mästare efter fem år.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami