torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Matilda Flodqvist!

Läs också

Nytt i Flempan har mött den nyblivna 18-åringen Matilda och pratat om hur det är att växa upp och vara ungdom i Salem.

Matilda Flodqvist är uppvuxen i Salem. Foto: Nova Stark.

Hur var det att växa upp i Salem? 

– Jag skulle säga att det var väldigt bra att växa upp i Salem. Själva området är väldigt lugnt och det finns många bra lekplatser och nära till både naturen och city. 

Hur är det att vara ungdom i Salem? 

– Det finns inte så mycket att göra just i Salem, men det är nära till andra orter och city. Jag har alla mina vänner i Salem och jag trivs bra här. 

Vad brukar man som ungdom göra i Salem?

– När vi var riktigt små hängde vi ofta ute i parker och så, för det finns väldigt många fina parker i närområdet. När vi blev lite äldre hängde vi mycket på “Unkan”, den lokala fritidsgården. Nu blir det mest att man hänger hos hemma hos varandra eller åker in till city eller så. 

Vad är det bästa med Salem? 

– Att det är litet, alla känner alla. Man känner gemenskap för man vet vilka folk är. Det är också nära till alla vänner och det är hyfsat nära till stan och andra orter runt om. Sen tycker jag också om att jag inte bor mitt i stan, det känns mer familjärt och tryggt här. 

Vad sysslar du med idag? 

– Jag går tredje året på gymnasiet, ekonomilinjen på Widerströmska i Flemingsberg. Vid sidan av jobbar jag på ett våffelkafé i Rönninge där jag trivs väldigt bra. Många av mina vänner jobbar på samma kafé vilket är väldigt roligt. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami