lördag 25 maj 2024

Hallå där, Melissa Petrén!

Läs också
Melissa Petrén
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Huddinge HK-fostrade landslagsspelaren Melissa Petrén berättar om handbolls-EM och om vad moderklubben betytt för henne. 

Vad är dina tankar om Sveriges insats i EM?

– Vi hade hoppats på mer, nu gick inte resultaten våran väg. Vi hade det i våra egna händer, om vi hade vunnit mot Norge eller Danmark hade det sett annorlunda ut. 

Vad är ditt mål med handbollen framöver?

– Det är svårt att förutse i den här världen men jag kommer spela handboll i några år till i alla fall.  Jag har en säsong till kvar i min klubb i Danmark. Jag trivs skitbra i Danmark och har spelat där i fyra år nu. Jag har även börjat studera utredningskriminologi på distans via Gävle universitet.

Vad är den största motgången du stött på i din karriär?

– Det måste nog vara när jag skadade knät år 2013 i en korsbandsskada. Jag tvingades var borta från handbollen  i ett år. Självklart var jag förkrossad i början men man tar sig igenom det. Jag fick mer tid för familj och vänner. Så det är på gott och ont. 

Vad har Huddinge HK betytt för din karriär?

– Det är min moderklubb där jag spelade tillsammans med mina bästa vänner. Klubben betyder jättemycket för mig. Vi brukade hänga i Huddingehallen och kolla på matcher, det ser fortfarande ut som det gjorde när jag spelade där. 

Vilka tips skulle du ge till unga tjejer som vill lyckas inom handbollen?

– Fortsätt så länge du tycker det är kul och omringa dig av folk som vill ditt bästa. Så länge man själv tycker det är kul och värt det så kommer det gå bra.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami