onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Mikaela Ström!

Läs också

Mikaela Ström har sen hon var liten haft drömmen att bli polis och idag är hon på väg att uppnå sin barndomsdröm. Hon berättar om sin resa till polisutbildningen och hur hon hittills har upplevt den.

Mikaela Ström, polisstudent Bild: Maya Lyck Antonson

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag läser polisutbildningen på Södertörns högskola. På fritiden tränar och tävlar jag i styrkelyftning och mitt mål är att slå mina personliga rekord.

Varför valde du att söka till polisutbildning?

– Det har varit en barndomsdröm för mig att bli polis. Jag har gjort aktiva livsval som att välja samhällsbeteendevetenskap på gymnasiet, för att kunna söka in till polisutbildningen. Jag läste även tre terminer på socionomutbildningen för att jag tänkte att det kunde vara meriterande inför polisutbildningen.

Vad har varit bäst med utbildningen hittills?

– Det är alltid kul att komma till skolan och personligen tycker jag att polisutbildningen är det roligaste programmet som går att läsa. Hittills har det praktiska, som att till exempel få lära sig försvarstekniker, varit roligaste i utbildningen. 

Är det något som varit svårt med utbildningen?

– Vi håller på att få lära oss att köra polisbilar och det tycker jag har varit ganska svårt. Men jag kan inte göra mer än att öva och så har jag stöttande klasskompisar som kommer med tips.

Har du några tips till nya studenter på polisutbildningen?

– Ta hjälp av varandra i klassen och satsa inte bara på att lära dig saker inför en tenta.Ta till dig informationen för att den kommer att vara nödvändig i polisyrket.

Fakta om Mikaela!
Namn: Mikaela Ström
Ålder: 23
Ort: Stockholm
Sysselsättning: Polisstudent
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami