söndag 19 maj 2024

Hallå där, Mirjam Karim!

Läs också
Foto: Privat

Studentambassadör på Södertörns högskola, som har hand om högskolans Instagramkonto den här veckan.  

Du är “veckans student”,  vad kommer du att dela med dig av?

–  Den här veckan kommer jag dela med mig av min resa till utbildningen jag läser, interkulturellt företagande, inriktning etnologi. Hur det var att byta utbildningar och vilka lärdomar jag har fått, med mera.

Du läser programmet Interkulturellt företagande med inriktning etnologi (IKF), Varför valde du utbildningen?

– Jag valde IKF eftersom jag är intresserad av frågor som berör religion, integration, migration, kultur och ekonomi. När man läser IKF så läser man religionsvetenskap, etnologi och företagsekonomi. Jag upplevde att den här utbildningen var gjord för mig eftersom allt jag är intresserad fanns i den. Huvudämnet är etnologi, och jag valde den inriktningen eftersom jag är intresserad av hur människor integrerar sig i samhället.

Vad har du läst innan?

– Jag har läst allt möjligt och studerat på Södertörn tidigare. Bland annat har jag provat på retorikkonsultprogrammet och internationellt samarbete (UIS). Dessa utbildningar kändes inte riktigt bra, så jag läste en fristående kurs i stället. Sedan läste jag även Etnologi A innan jag började på IKF.

Du läser din femte termin på högskolan och skriver ditt examensarbete om etnologi för tillfället. Vad handlar arbetet om?

– Min studie handlar om hur beslöjade kvinnor som arbetar inom vården upplever diskriminering av kollegor och patienter.

Du är ambassadör på högskolan, vad har du för roll och hur ser ditt arbete ut?

– Jag representerar skolan. Mitt arbete kan se olika ut beroende på vad jag gör. Men vanligtvis besöker jag skolor och pratar om hur det är att plugga på högskolan, min egna resa genom olika utbildningar samt om Södertörns utbud av utbildningar.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami