torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Nea Bylund!

Läs också
Nea Bylund. Foto: Alexander Donka

Nea Bylund är 22 år gammal och studerar medievetarprogrammet på Södertörns högskola sedan hösten 2022. Hon tog studenten från samhälls-medieprogrammet på gymnasiet och har tidigare varit engagerad i studentkommittén. 

Idag är hon ordförande för Södertörns Kreatörer, SöK.

Hur länge har du varit ordförande?

– Vi är en ganska ung förening. Den startade hösten 2023 och hela styrelsen blev invald den första oktober.

Vad tycker du är roligast med uppdraget?

– Att få ha varit med från början med hela föreningen! Vi saknade en förening för de som pluggade de medieinriktade programmen, och jag var rätt drivande med att få igång föreningen och vad föreningen skulle kunna erbjuda för oss studenter.

Vilket har varit ditt favoritprojekt hittills?

– Vi har haft ett samarbete med fackförbundet DIK (fackförbundet för dokumentation, information och kultur), och det var jätteroligt och det första vi gjorde. Annars har vi egentligen inte haft så mycket projekt än. Några fester tillsammans med andra föreningar och sen håller vi ett quiz i puben varannan månad på torsdagar.

Vad är på gång för SöK nu?

– Vi har ett sista quiz för terminen nu i slutet av maj! Sen så håller vi också på att planera en alumnfest med gamla studenter från program som har med medie och kommunikation att göra.

Berätta kort om hur det är att vara engagerad i studentförening:

– Det ger skolan en större mening än att bara åka dit och plugga, jag tycker det är väldigt roligt! Man får många vänner man kommer väldigt nära med på ett sätt som jag kanske inte hade förväntat mig och det är något jag verkligen är tacksam för. Jag tycker alla borde testa!

Nea Bylund
Ålder: 22
Bostadsort: Bromma
Aktuell med: Södertörns Kreatörer, SöK (Ordförande)

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami