tisdag 28 maj 2024

Hallå Där, Nicolina Borgby!

Läs också
Nicola Borgbys skräckhus i Tumba. Foto: Nicolina Borgby

Nicolina Borgby har ett stort intresse för halloween och har i år gjort om sitt nyinköpta radhus i Tumba till ett spökhus. Över ett halvår tog det att göra om huset. Resultatet: Bättre än Gröna Lund, tyckte besökare.


Vart kom idén till ett spökhus ifrån?

– Jag har alltid haft intresse för utklädnad och gått “all in” i outfits, och nu när vi har flyttat från lägenhet till radhus så kom idén till ett spökhus.

De olika rummen var skapade utifrån bland annat en brottsscen från serien Dexter, filmen IT, Hans och Greta. Hur kom du fram till vilka serier och filmer du skulle använda som inspiration?

Vardagsrummet var att jag ville skydda min nya soffa så jag plastade in den, och så kom jag och tänka på Dexter. Spindellyan började i trappen, som fortsatte ner i till Hans och Greta skogen, bastun passade som ett pepparkakshus och aggregatet som häxans ugn.

Hur lång tid tog hela projektet?

Jag höll på i 6 månader, under ungefär 3-400 timmar.

Du höll öppet för besökare under höstlovsveckan vecka 44, hur blev resultatet?

Det gick jättebra, det blev så mycket folk att jag tillslut fick säga nej då tiden inte räckte till. Jag tog inte inträde men vissa besökare swishade och gav mig blommor. Jag fick fin respons och flera stycken sade att det var bättre än Gröna Lund.

Hur kändes det när allting var färdigt och besökarna kom?

Överväldigande, jag är helt slut men glädjefylld. Det har varit jätteroligt, och det är det här jag har väntat på.

Vad händer nu när allting är färdigt?

Jag har precis plockat ner allting och städat, jag har börjat julpyssla och jag delar med mig av det på min Instagram nicolina_skapar, det är roligt.

Nicolina Borgsby
Ålder: 29
Yrke: Förskolelärare
Bostadsort: Tumba
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami