tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Niklas Roslund!

Läs också
KTH-studenten Niklas Roslund pluggar på campus Flemingsberg. Foto: Nytt i Flempan

Niklas Roslund är 23 år gammal och studerar på Kungliga Tekniska högskolan, KTH, i Flemingsberg. På fritiden ägnar han sig åt skidåkning, innebandy och e-sport. Han berättar om hur det är att studera på KTH och delar med sig av sina bästa tips till framtida studenter.

Vilket program läser du på KTH?

– Jag läser en treårig utbildning inom datateknik och det är väldigt roligt. Jag tar faktiskt examen nu till sommaren.  

Hur kommer det sig att du valde just det programmet? 

– Jag pluggade ekonomi på gymnasiet och tyckte helt ärligt att det inte var så kul. När jag sen ville plugga vidare på universitetet visste jag att jag behövde ändra spår. Då började jag med att plugga ett tekniskt basår på KTH och tyckte att det här med teknik och data var väldigt intressant. Så efter det tekniska basåret sökte jag ett datatekniskt program.

Vad är det bästa med att plugga på KTH? 

– För mig är det nog att det är möjligt att disponera sin egen tid och arbeta mycket hemifrån. Jag tycker även att det roligaste har varit att lära känna nya människor.

Vad vill du arbeta med efter din utbildning? 

– Min utbildning är väldigt bred och jag vet nog inte exakt vad jag vill göra i framtiden. Men jag tycker det är väldigt kul med programmering, att bygga samt utveckla system och det är det jag vill syssla med. 

Vilka är dina bästa tips för framtida studenter på KTH? 

– Att söka ett program som innehåller sånt en är intresserad av, då blir det mycket lättare med plugget. Överlag är mitt bästa tips att lära känna klasskompisarna som pluggar samma program, det blir både tillvaron och plugget enklare.

Niklas Roslund
Ålder: 23 år
Aktuell utbildning: Datateknik högskoleingenjör
Ort: Älvsjö
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami