lördag 18 maj 2024

Hallå där, Nils Albin Hansson!

Läs också
Nils Albin Hansson från gruppen Fridlyst är aktuell med soloalbum. Foto: Privat.

Flemingsbergbon Nils Albin Hansson, artisten från musikgruppen Fridlyst, har släppt ett soloalbum efter att ha övervägt att sluta med musiken. Istället för att rappa har han börjat sjunga, vilket motiverar honom att fortsätta med musiken.

Ditt första soloalbum släpptes i år, hur kommer det sig? 

– Jag ville testa något nytt, hade ingen motivation med musiken jag höll på med. Jag stod still med musiken och behövde förändring. Jag började lära mig gitarr för att jag var uttråkad och då började jag spela låtar i annan stil som ledde till att jag testade att släppa solo. 

Hur var det att släppa musik solo istället för i grupp? 

– Det var spännande, men visste inte hur folk skulle ta emot det. I slutet av dagen var det bara låtar, “det var en fis i rymden”. 

Vad fick du för respons? 

– Jättebra respons, både från de som står mig nära och lyssnarna. Dagen efter jag släppte mitt album hade jag en spelning för att spela albumet. Alla kunde texten till de nya låtarna redan en dag efter släppet. 

Hur ser nästa år ut för dig?

– Släppa mer musik och göra några spelningar i början av året. Jag ska släppa EP, när kan jag tyvärr inte säga. Jag hoppas få resa runt mycket i Sverige och ha spelningar i fler städer. Det kommer även släppas musik från Fridlyst. 

Vad är det bästa med Flempan, under tiden du bott här? 

– Det finns ett lugn, som lett till en del promenader. De gröna skogsområdena har jag gått runt en del och de har varit bra för att få inspiration eller rensa tankarna. 

Nils Albin Hansson
Ålder: 26 år
Ort: Flemingsberg
Yrke: Artist & säljare
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami