lördag 25 maj 2024

Hallå där, Oktay Ikiz!

Läs också

Studenten Oktay Ikiz har varit aktiv i flera föreningar sedan han började sina studier på Södertörns högskola. Här berättar han om sina erfarenheter.

Oktay Ikiz har studerat på turismprogrammet men läser numera en fristående kurs, Foto: Minja Sandlin.

Vad studerar du?

– Jag pluggar just nu en fristående kurs efter sex terminer på turismprogrammet. Jag började studera på Södertörns högskola redan 2017, fast på ett annat program, men kände att det inte riktigt var min grej. Då bytte jag till turismprogrammet i stället. Nästa termin blir det praktik för min del, så nu är det min sista tid här på skolan.

Vilka föreningar är du delaktig i?

–  Jag har suttit i styrelsen för Turister Utan Gränser, TUG, under två mandatperioder. Utöver det har jag även varit aktiv inom Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE, bland annat i flera olika projektgrupper och som fadder vid nästan varje inspark sedan 2018.

 Vad är ditt bästa minne från föreningslivet?

–  Gemenskapen i samband med föreningarna.

Har du bidragit till förändring i föreningarna? 

–  Jag har varit delaktig i aktiviteter som har anordnats gemensamt av flera olika föreningar. Vi såg då till att studenter på Södertörn kunde komma närmare varandra och lära känna personer som inte studerar samma ämne som en själv.

Om du kunde förändra något på Södertörn, vad skulle det vara?

–  Jag skulle vilja skaffa en tidsmaskin och se till att pandemin inte blev så påtaglig som den blev år 2020, när möjligheten att möta andra studenter togs ifrån oss.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami