onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Pa Modou Badjie!

Läs också
Pa Modou Badjie är en av medlemmarna i Panetoz. Foto: Johanna Johansson

Tullingebon och finalisten i  Melodifestivalen, Pa Modou Badjie är en del av musikgruppen Panetoz. Han ligger bakom superhiten “Dansa Pausa” och vid sidan av musikkarriären arbetar han med “Vägen ut”, en verksamhet för ungdomar.

Hur kom det sig att du började med musik?

Jag gjorde inte musik först, jag höll på med fotboll som yngre, så i början var det mycket att jag ville bli fotbollsspelare. Sen har musiken alltid funnits i familjen, ända sedan jag var i Gambia, där jag är född och uppväxt. Mycket inom vår kultur är att man lyssnar på musik och sjunger. Men musiker var inget jag trodde att jag skulle bli, i början var det bara en hobby som sen blev ett yrke. 

Hur kom det sig att ni bildade Panetoz?

– I skolan så hade vi musiklektion och då i klassen skulle vi göra något extra. Det var då jag träffade en kompis som heter Nebeyu och en som heter Tobias, vi var redan musikintresserade och fick då sitta ihop och satte ihop den gruppen, PA för Pa Modou, NE för Nebeyu, TOZ för Tobias som blev Panetoz. Efter det så framförde vi några coverlåtar och därifrån tog det bara fart och vi kände att det var roligt. Det var så Panetoz bildades.

Ni var aktuella i Melodifestivalen i år, kommer ni ställa upp igen i framtiden?

– Det är en återkommande fråga och om jag säger ja, då ljuger jag. Om jag säger nej, så ljuger jag också. Du är i studion och gör en fantastisk låt, så kommer någon och säger att det här ska vi skicka in till Mello. Förutom mellolåten nu så har vi en EP och en singel som ska komma ut. 

Du är grundare av Vägen Ut i Haninge, har du något liknande projekt på gång i Botkyrka?

– När jag flyttade hit var det det första som jag försökte få hit, men den här kommunen är tungjobbad. Men jag har inte gett upp hoppet, min dröm är att kunna starta något liknande här i närheten.

Pa Modou Badjie

Namn: Pa Modou Badjie
Ålder: 39
Bor: Tullinge med fru och döttrar
Sysselsättning: Artist, en av medlemmarna i Panetoz.
Vägen ut: En ideell musikförening för ungdomar.

Johanna Johansson

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami