tisdag 21 maj 2024

Hallå där, Pernilla Wallinder!

Läs också
Pernilla Wallinder engagerar sig för att öka tryggheten i Huddinge. Foto: Privat

Nytt i Flempan har träffat Stuvstabon Pernilla Wallinder. För sex år sedan var hon med och startade Facebookgruppen Nattvandring Stuvsta då hon tyckte att det saknades nattvandrare i kommunen.

Vad gör en nattvandrare?

– Vi försöker finnas där för ungdomarna och få dem att känna sig trygga. Vi är som en extra förälder och pratar och hjälper till och frågar hur de mår. 

Hur stort område rör ni er i?

– Vi går där vi tror att unga är. Ibland går vi vid Långsjön, ibland Trehörningen eller i Huddinge Centrum. Ungdomarna flyttar på sig hela tiden, så vi har ingen fast runda. 

Hur skulle du säga att läget är i Stuvsta?

– Att det är generellt lugnt och trevligt. Det är många unga som är ute och rör på sig eftersom de inte har någon fritidsgård att hänga på. Jag har aldrig känt mig hotad eller obekväm. 

Är det lättare eller svårare att rekrytera personer till er nattvandring?

– Det är alltid svårt, vilket är tragiskt. Vi är över 400 i Facebookgruppen men ibland har vi ändå svårt att få ihop tre personer till en nattvandring, vilket är minimum. Det beror väl lite på stämningen i samhället just nu, men också att folk har mycket att göra med sitt. Vi drar igång på Valborg igen! 

Tror du att ni gör någon skillnad? 

– Jag vill tro det. Vi har hjälpt ett och annat barn ur olika situationer. Det hjälper nog att de får se att det är vuxna ute, det har en avskräckande effekt.

Pernilla Wallinder
Ålder: 54
Bostadsort: Stuvsta
Aktuell med: Facebookgruppen Nattvandring Stuvsta
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami