torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Peter Solstedt!

Läs också
Peter Solstedt Huddinge
Peter Solstedt är admin för Facebook-gruppen som har omkring 12 000 medlemmar. Bilden är ett montage. Foto: Sara Kollberg/Facebook

Peter Solstedt, 49 år, har varit en aktiv medlem och administratör i Facebook-gruppen ’’Vad händer i Huddinge’’ sedan 2020. Att Peter tog rollen som administratör är ingen slump.

— Jag vill tillsammans med medlemmarna i gruppen hjälpa medborgare i Huddinge att hjälpa varandra och bli mer sammanhållande. 

Hur länge ser du dig själv vara en aktiv administratör i gruppen ’’Vad händer i Huddinge’’?

— Så länge jag bor i Huddinge kommer jag vara högst aktiv i gruppen. 

Hur viktigt anser du att grupper på sociala medier är?

— Jätteviktigt! Facebook är en av de största plattformarna på sociala medier, alla samlas där så då kommer man kunna hjälpa varandra bättre. I gruppen finns det vanliga medborgare, föreningar, politiker och företagare. Du når ut till alla samhällsgrupper och även ett stort spann på åldrar. 

Vad anser du vara den främsta utmaningen som kommunen står inför på kort sikt?

— Geografiskt är det svårt. Vissa delar av Huddinge tenderar att hamna i skymundan när politiker inte inkluderar samtliga invånare runt om i kommunen. Risken som är överhängande i sådana situationer är att det uppstår en ’’vi- och ni’’-situation där vissa hamnar i kläm. Efter valet har det blivit bättre i det avseendet. Det är viktigt att utmaningarna tas hand om och inte bortprioriteras.

FAKTA
Namn: Peter Solstedt
Ålder: 49 år
Bostadsort: Huddinge
Yrke: Koordinator på Djurskyddet Sverige
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami