Som verksamhetsutvecklare i studentkåren jobbar Rasmus Storkamp med frågor som berör kårens medlemmar och föreningar. Uppvuxen i Tullinge och med ett stort intresse för civilsamhället vill han fortsätta att utveckla platsen.
Är du själv student på Södertörn?
– Nej inte längre, men jag var student här mellan 2018 och 2021.
Hur länge har du varit verksam i kåren?
– Under min studietid var jag med och drev ReKo, retorikkonsulternas förening. Det var en egen förening, men den var ansluten till kåren. Nu är jag anställd på ett vikariat som verksamhetsutvecklare i studentkåren.
Vad gör du som verksamhetsutvecklare?
– Mina huvudsakliga ansvarsområden är kårens medlemmar, föreningar och partners. I praktiken innebär det att fånga upp studenternas behov, exempelvis genom att hjälpa dem starta en ny förening. Jag hjälper också föreningarna med marknadsföring, bokning av föreläsare eller värvandet av nya medlemmar.
Varför behövs en kårverksamhet?
– Man kan beskriva kåren som studenternas fackförbund, vi ska representera studenterna och vara deras röst gentemot lärosätet. Det är inte alltid som studenternas behov matchar lärosätets verksamhet och då kan det behövas en medlare eller förhandlare, där kommer studentkåren in.
Vad är det bästa med att arbeta inom kåren?
– Att kåren lyckas så bra med att kombinera det viktiga med det roliga. Det är givande att arbeta här, både som anställd och ideellt aktiv, man får upp ögonen för skolan som en social plats där folk kan lära känna varandra.
Rasmus Storkamp |
Ålder: 30 år Ort: Tumba |