onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Renée Fougstedt!

Läs också

Renée Fougstedt har bott i Huddinge kommun hela sitt liv och verkat inom kulturen länge. I dag är hon ordförande i den idéella föreningen Huddinge Kulturhus. Det var hennes intresse för mänskliga möten som lockade henne att arbeta med kultur. 

Renée Fougstedt. Foto: Alice Ståhle

Vad är föreningen Huddinge kulturhus?

– Vår förening är en organisation som olika lokala kulturföreningar kan ansluta sig till. För tillfället är 13 kulturföreningar anslutna och en till förening är på väg in. Sen får vi kommunalt stöd, kommunen har köpt in ett antal kulturevenemang för oss att disponera i de här lokalerna. 

Möter ni några utmaningar?

– Vi har en liten budget. Allt drivs idéellt och att det kulturella hänger på det är trist. Vi försöker driva frågan att vi ska vara en kulturkommun med ett riktigt kulturhus. 

Vad brinner du mest för?

– Jag tycker det är viktigt att olika människor möts och har goda samtal. Jag kände att jag ville ta tillvara på all inspiration, kreativitet och skapandekraft som finns. 

Får ni någon respons?

Vi får uppskattning från både kommunen och boende. Många är nöjda med evenemangen. 

Varför valde du att engagera dig idéellt?

– Jag har alltid vurmat för mötesplatser. Kreativitet och kultur har alltid varit viktigt för mig och den idéella sektorn är den enda jag kan verka i eftersom jag inte är verksam musiker eller konstnär. Jag började 1971, då fanns ett upprop att starta en bygglekplats i Huddinge. De sökte personal som ville arbeta idéellt, då tänkte jag “det där låter kul”.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami