onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Sakar Menhal Zahron!

Läs också
Sakar Zahron. Foto: Privat

Sakar Menhal Zahron utsågs under Huddinge Enterprizegala till årets UF elev. Han är VD för företaget Touch of Taste UF som bedriver caféverksamhet på Sjödalsgymnasiet.

– UF står för Ung Företagsamhet och syftar till att inspirera unga till att utveckla sitt entreprenörskap.  

Berätta om ditt företag Touch of Taste

– Från början var meningen att förenkla vardagen för folk. Alla mår bra av att unna sig något gott att äta. Det påverkar människors humör, deras arbetsmoral, och hur de mår. Man blir gladare när man äter något. Jag fick affärsidén när jag gymmade med min kusin. Jag märkte att han inte var sig själv, han var på dåligt humör och jag frågade honom om något var fel. Han sa att han inte hunnit köpa något att äta mellan sina jobbmöten. Hans energinivå var låg. Då fick jag idén: tänk om det fanns ett företag som kunde leverera fika till företagare.

Varför tror du att du blev utsedd till årets UF-elev i Huddinge?

– Jag la extremt mycket tid på företaget och är disciplinerad som människa. Jag strävar efter mycket i livet och jobbar hårt för att nå mina mål. Jag tror detta har hjälpt mig att bli en bättre VD, elev och människa.

Vilka lärdomar har UF-företagandet gett dig?

– Jag började jobba i väldigt tidig ålder och jag kommer från en familj där många är företagare. Under loven har jag hjälpt dem med deras verksamheter. Det förberedde mig inför UF. Men också att man ska läsa böcker. Att gå in i andras tankesätt ger nya perspektiv på saker. Du kan hämta inspiration och lärdomar från andra som gjort samma sak som du vill göra. Samarbeta – att kommunicera med andra och inte bara sig själv är väldigt viktigt. 

Vilka tips ger du till framtida unga företagare?

– Det handlar inte bara om pengar. Min pappa har alltid sagt till mig att erfarenhet och kunskap är viktigare än pengar. Om du kan kombinera erfarenhet och kunskap kommer ingen kunna stoppa dig och du kommer få pengarna på köpet.

Kan du tänka dig att ägna dig åt entreprenörskap i framtiden?

– Oh ja, det är något som jag älskat sen jag var liten. Det finns så många smarta ungdomar ute i samhället och i världen som tyvärr går åt fel håll. Kan jag påverka dem och få dem på rätt bana skulle det vara fantastiskt. Det är ett av målen i mitt liv, att kunna hjälpa dem och visa att det går. Jag vill kunna inspirera folk så som jag har blivit inspirerad av andra. Jag vill att ungdomar om 50 år ska kunna läsa om mig, min väg mot toppen och sen göra samma sak som mig.

SAKAR MENHAL ZAHRON
Ålder: 18
Yrke: Företagare
Bor: Huddinge

Lukas Marklund

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami