lördag 25 maj 2024

Hallå där, Sandra Kåge Rytkö!

Läs också

Huddinge Baskets stora eldsjäl, Sandra Kåge Rytkö, har lagt ner hela tolv år i klubben och vill se till att ungdomarna får ett andra hem, en tillhörighet och ett lag. Men samtidigt som basketen växer i Sverige så finns det även svåra utmaningar.

Sandra Kåge Rytkö i baskethallen. Foto: Katarina Vratonjic

Hur kommer det sig att du engagerar dig i klubben?

Jag började i klubben för tolv år sen, när min dotter började spela basket. Jag startade som lagförälder och hjälper nu klubben där det behövs. Dessutom ordnar jag sportcamp där barn får prova på sporter gratis. Men jag ansvarar även över EBC (cafe, domar- och schema), nattvandringar, har cup-ansvar och hallansvar i Skogås.

Varför är klubben speciell för ledare, spelare och funktionärer?

För många barn är klubben en andra familj, en trygghet och tillhörighet. 

Varför är klubben viktig för ungdomarna?

Man får ett lag och en tillhörighet. Vi vill kämpa för att minska segregation och skapa en plats där alla kan mötas oavsett ursprung och sexuell läggning. Man har sina syskon, sina vänner och man växer som person men även tillsammans. Vi har träningar med blandade kön och äldre spelare besöker de yngre ibland. Många ungdomar får en extra vuxen i deras liv.

Hur gör ni för att få in fler spelare?

Vi får in spelare främst genom syskon och kompisar som sen väljer att börja spela. Sen får vi in en del spelare genom sportcamp. Vi har även låga kostnader så många har möjlighet att vara med. Dessutom kan man söka pengar i en fond för träningsläger eller nya skor, mm.

Hur ser du på klubbens framtid?

Klubbens framtid är ljus, vi syns, vi hörs och gör skillnad. Klubben kommer att växa mer och basketen som sport har blivit stor och populär i Sverige.  Vi önskar att kommunens politiker ska börja lyssna och hjälpa oss med vår verksamhet. Vi skulle behöva en ny bra hall, för vi gör en skillnad för ungdomarna.

Fakta
Namn: Sandra Kåge Rytkö
Ålder: 45
Ort: Skogås
Sysselsättning: Personlig assistent och eldsjäl i Huddinge Basket

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami