onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Sandra Mcginn!

Läs också
Sandra Mcginn
Foto: Noa Jeppsson

Sandra Mcginn är nätverksledare inom Socialtjänsten. Tillsammans med kollegan Maria Sköld driver hon den barnfokuserade samtalsserien Hela Barn. 

Berätta om ert arbete med Hela Barn. 

— Hela barn är en modell som uppkom för ungefär nio år sedan. Den riktar sig till föräldrar som bråkar och har konflikter. Vi märkte att det påverkade barnen. 

Hur fick ni ideén? Hur har arbetet sett ut? 

faktaruta Sandra Mcginn

— I grunden var det en grupp socialarbetare som satt och delade goda idéer. Efter det började vi testa olika övningar och samtalsformer. Vi testkörde med metoder som fungerat för vissa som kanske då skulle funka för andra. 

Hur har metoden tagits emot? 

— Väldigt väl. Vi utformade modellen så att den stod stadigt. När vi var trygga med att vi hade en modell som fungerade började vi utbilda andra kommuner.  

Varför har den blivit så uppskattad? 

— Det finns ganska få metoder som är ämnade att hjälpa den här målgruppen. Dels ser man att socialarbetare har någonting att komma med, dels blir det en skillnad för föräldrarna. Kombinationen gör att det landar väl. 

Vad är det som gör metoden så unik? 

— Det finns inte någon annan metod som svarar mot målgruppen, att jobba med det här “huret” i föräldrakommunikationen och att vi har ett oerhört starkt barnfokus. Även om barnet inte finns med i rummet arbetar man hela tiden med barnet och får in barnets röst. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami