söndag 19 maj 2024

Hallå där, Sarah Petersen!

Läs också
Sarah Petersen. Foto: Isac Lifvakt

Precis efter bron mellan sjukhuset och Södertörns högskola ligger Stockholm Food Catering & Event AB. Där jobbar Sarah Petersen med att göra gäster glada, mätta och belåtna. Med ett stort leende besvarar Sarah Nytt i Flempans frågor. 

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

– Att träffa gäster, få laga mat, fixa sallad och baka till gästerna. 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?      

– Först torkar jag alla borden. Sen rengör jag alltid kaffemaskinerna och när jag blir klar med det, fixar jag salladen till salladsbuffén. Efter det brukar jag förbereda desserter, beroende på om vi har beställningar och reserverade bord kan jag ibland få göra förrätter och efterrätter till det också. 

Vilken rätt säljs mest? 

– Dagens lunch säljer bra. Där har vi vegetariskt, kött och fisk som alternativ. Bland dem går nog fisken mest. Självklart så går hamburgarna bra också.  

Vad är din roll på Stockholm Food? 

– Jag är servicepersonal, så jag sköter den dagliga verksamheten.

Trivs du på jobbet?  

– Jag har jobbat här i snart ett år och jag trivs jättebra.  

SARAH PETERSEN  

Namn: Sarah Petersen  
Ålder: 38 år 
Ort: Södertälje 
Aktuell med: Mat på Stockholm Food

Isac Lifvakt

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami