torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Sebastian Printz!

Läs också

Möt mannen med en musikutbildning på Musikhögskolan i Stockholm i bakfickan och som frilansat som musiker under flera år. Det var hans brinnande intresse för projektledning, relationer och ledarskap som ledde Sebastian Printz till att idag vara Kulturskolans enhetschef i Huddinge.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag som tidigare kulturarbetare får vara med och bidra till den kommande generationen av konstnärer inom musik, teater och dans tycker jag är fint och viktigt. Att tillsammans med mina kollegor får vara med och skapa det framtida samhället där vi behöver fler kreativa människor.

Vad är det viktigaste med ditt jobb?

–Oavsett om våra elever väljer att bli ekonomer eller läkare tycker jag att kulturämnen och konsten kan ge en dimension i alla människor och ett liv som är väldigt värdefullt. 

Vad gör du en dag på jobbet?

–Mitt jobb är väldigt omväxlande men jag brukar hålla i möten angående inriktning och utvecklandet av verksamheten, samt jobbar jag mycket med att motivera arbetarna.

Vad är det tuffaste med ditt jobb?

–Ibland kan det finnas bristande förståelse utifrån för verksamheten. Till exempel att vi behöver specialanpassade lokaler för det vi gör. Det förstår inte alla.

Vad är det bästa med julen för skolan?

–Det är så mycket roligt som händer då. Det roligaste i år är att Kulturskolan firar 70 år. Därför ska vi hålla i en stor föreställning i Aulan den 29 december. Vi har även många avslutningsföreställningar och konserter. Sedan håller vi i ett Luciafirande i Huddinge C.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami