lördag 25 maj 2024

Hallå där, Simon Imark!

Läs också

Tullinge SK:s Simon Imark beger sig på tisdag till Norge med det svenska landslaget i orientering. Tillsammans med 32 andra löpare ska han i slutet av april tävla i världscupen i Østfold. Sporten slog en signal till Simon för att kolla läget inför tävlingen.

Pontus Imark på jakt efter nästa kontroll. Foto: Olle Boström

Hur har uppladdningen inför världscupen varit?

– Det har varit bra, mycket träning såklart och framförallt mycket träning i terräng. Tävlingen ligger vid svensk-norska gränsen, så terrängen där liknar den här i Göteborg.

Hur ser en vanlig träningsdag ut för dig?

– Idag har jag kört ett hårdare pass där jag varierade en del, långdistanslöpning med intervallträning och en del löpning i skogen. Sen blir det ett lugnare och kortare träningspass i eftermiddag, också löpning. Det blir mest löpning, men även ett pass med karta en gång i veckan.

Vad fick dig att börja med orientering?

– Det var mina föräldrar, båda har tävlat, så jag har följt med på tävlingar sedan jag var liten. Det blev därför naturligt att även jag började med det, men sen så tycker jag ju att det är roligt och att det har gått bra för mig har ju också gjort så man fortsatt.

Vad har Tullinge SK betytt för dig?

– Väldigt mycket såklart, extra mycket nu när det går bra. Det är även väldigt kul att det är så många från föreningen som hör av sig och säger att de följer mina framgångar.

Vad har du för mål med säsongen?

– Det största målet är att ta mig till VM i Schweiz, men det är riktigt tufft att ta sig dit. Ett mål som är mer närliggande är ju världscupen och att prestera på topp där

Fakta

Namn: Simon Imark

Ålder: 25 år

Ort: Född och uppvuxen i Tullinge, bor just nu i Göteborg

Aktuell med: Utvecklingslandslaget i orientering

Förebild: Eliud Kipchoge

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami