måndag 20 maj 2024

Hallå där, Sol Wilson!

Läs också
Hallå där, Sol Wilson! Foto: Amelie Haglund

Vad är din roll inom SÖFRE?

Jag är projektledare. Just nu jobbar vi med Insparken. Innan dess har jag engagerat mig väldigt mycket i olika projekt som SkiWeek och kontaktmannakonferensen. Det är jag och en till som är projektledare för en tillsatt projektgrupp på 15 personer.

Vad är det bästa med insparken?

Jag var fadderbarn förra året. Det bästa var att träffa olika människor, det är en bra push in i studentlivet. När man sen börjar studierna är man inte ensam, så det är jätteskönt att man hittar vänner där som inte heller behöver vara i ens klass. På insparken får man lära känna alla som läser allt från polis till lärare, det är kul.

Hur kom det sig att du gick med i SÖFRE?

Jag hade väldigt engagerande faddrar som suttit i styrelsen och varit projektledare för olika projekt. Så det är främst att jag lärde känna dem och fick se hur det fungerade att vara med i SÖFRE. Jag är också en väldigt kreativ person och tycker om att skapa, framförallt event. Jag har testat många poster.

Vad studerar du?

Jag läser samhällsvetenskap med inriktning sociologi. Men inte här! Jag pluggade genusvetenskap här på Södertörn i ett halvår på min valbara termin. Jag läser i Falun, men på distans. Just nu skriver jag min C-uppsats medan jag är aktiv i SÖFRE.

Hur kommer det sig att du valde just samhällskunskap med inriktning sociologi?

Jag är intresserad av hur människan fungerar och jag är väldigt social, tycker om att prata och umgås med människor. Jag har ända sedan jag varit liten velat göra någon typ av förändring i samhället, jag vill hjälpa barn som far illa. Det är mitt mål, att få jobba med barn och göra en förändring.

Fakta

Namn: Sol Wilson

Ålder: 21

Sysselsättning: Studerande

Ort: Stockholm

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami