torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Sven Niklasson!

Läs också
Sven Niklassons förslag om en ny återvinningscentral har hittills fått över sjuhundra röster. Foto: Kerstin de Frumerie

I mars skickade Sven Niklasson in ett Huddingeförslag till kommunen som har fått stor entusiasm från invånarna. Med över sjuhundra röster hoppas han att centrumet snart ska få en  återvinningscentral. 

Vad sysselsätter du dig med på dagarna?

– Nu är jag pensionär, så jag spenderar mycket tid med att odla. Har ett mindre jordbruk uppe i Sala, och även en tomt hemma i Solgård där jag gärna är. Sen blir jag lite irriterad ibland så då brukar jag sätta mig och skriva. Då kan det hända att det hamnar ett nytt förslag hos kommunen. 

Hur kom du på förslaget om en ny återvinningscentral?

– En dag när jag samlat ihop en väldans massa ris i trädgården slog det mig att det inte finns någon återvinningscentral i centrala Huddinge. Då insåg jag att jag hade tre alternativ som alla var minst 1 mil bort, eller att elda upp det. Det gjorde mig frustrerad och då skrev jag in till kommunen. 

Vad tänker du om att förslaget har fått så många röster?

– Jag är förvånad över hur många som har hittat fram till förslaget och alla de kommentarer som har kommit. Det ska minst sagt bli spännande att se vad som händer härnäst eftersom kommunen måste agera när det är över hundra röster. 

Har du fler förslag på vad Huddinge kommun kan göra för att bli mer hållbara?

– Det finns otroligt mycket som skulle kunna göras. Jag anser framför allt att vi alla borde bli bättre på att bevara naturen. 

Vad gör du för att leva mer hållbart?

– Jag kör gasbil och försöker att återanvända så mycket som möjligt. Utöver det sorterar jag mina sopor korrekt utifrån förutsättningarna. Men en återvinningscentral på närmare avstånd hade minst sagt underlättat sopsorteringen.

Sven Niklasson
Ålder: 77 år
Bor: Solgård, Huddinge
Sysselsättning: Odla och skriva
Tidigare yrken: Naturvetare, biträdande rektor, it-chef och suttit i Kommunstyrelsen.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami