lördag 25 maj 2024

Hallå där, Teater Sláva!

Läs också
Teater Slava
Elin Tisell 53, Viktoria Siwek 47, Sanne Skjervik 37 Aktuell med : Teatersommar i Hågelby. Foto: Peter Timothy

Elin Tisell, Viktoria Siwek och Sanne Skjervik jobbar på Teater Sláva och är erfarna skådespelare. Just nu söker de ungdomar mellan 15-25 år till sin teaterkurs Teatersommar. Under två veckor i sommar spelar de tillsammans en föreställning med temat Shakespeares “En Midsommarnattsdröm”. Premiär i Hågelby den 29 juli.

Vad är det bästa med att uppträda för barn?

— Det är direkt respons, man känner i rummet från början om de är med. Om man måste skynda på lite, om man måste ta det lugnt. Det är så himla omedelbart och det känns alltid meningsfullt.

Vad vill ni att man tar med sig från er kurs Teatersommar?

— Man kommer att få lära sig nya saker om sig själv. Man kommer att få utmana sig själv och få ha kul. Det blir sång och akrobatik och fanor. Sen kommer vi att jobba med teater utomhus och då får man lära sig ett stort teaterspråk där man kan höras med röst och kropp som kan räcka ut till en stor publik. Man får träffa massa nya människor som har liknande intressen som en själv. Man kan få vänner för livet om man har tur.

Varför valde ni att uppträda i Hågelby?

— Vi har samarbetat med dem förut på olika sätt och det är ett fint ställe där vi har fått bra respons. 

Har ni tips för den som vill men inte vågar anmäla sig till kursen?

— Man kan alltid komma och prova. Vi gör nästan allt tillsammans hela tiden, så man gör allting i skydd av gruppen. Man får önska vad man vill göra i föreställningen. Allt är lika viktigt eftersom man bygger varandra i det här samarbetet som teater är.

Vad är det bästa med Teater Sláva?

— Vi gör allt. Vi sjunger, vi använder våra kroppar, vi spelar upp berättelser. Det finns alltid något som är kul och i varje föreställning finns det alltid en Slávasjäl. Det kan se så olika ut för vi har så många olika byggstenar och så många olika kompetenser i gruppen. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami