torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Thanos Fotas!

Läs också
Thanos Fotas. Foto: Thanos Fotas och Pexels/Monica Silvestre.

Thanos Fotas är aktuell i tv-programmet IFS (Invandrare för svenskar) och har flera standup-shower på gång.

Vad är det bästa med att vara Thanos Fotas?

– Att det inte finns någon annan Thanos Fotas.

Du är från Botkyrka. Hur länge har du bott där?

– Jag har bott i Botkyrka hela tiden, men nu bor jag i Tullinge. Jag är uppväxt i Alby, bodde i Tumba i sex år och sedan en liten runda på Söder och nu Tullinge. 

Vad är din favoritplats i Alby?

– Ute på gården. Det var där allting hände. Man kollade från balkongen om någon var där.  Om någon inte var ute så gick man ändå ut. Såg någon annan att man var ute så kom den ut. Det var mötesplatsen.

I IFS är skämten om dig ofta relaterad till den turkiska kulturen, även om du har grekiskt påbrå, vad tycker du om det?

– Vad jag tycker om det? De är fett roliga och bra.

Vad har du för mål inom en snar framtid?

– Vi ska få barn igen nu i maj. Mitt mål är kanske att få ha lite semester, vilket jag inte haft sedan covid, så jag tänker resa. Närmaste målet är också att fortsätta kötta på med standupen. Jag tillhör flera eror av standup. Det finns folk från förorterna som har känt till mig i flera år och sen finns det många i Sverige som precis har upptäckt mig. Jag gör det jag har gjort redan, fast en runda till, kan man säga. Den här gången i en skala.  

THANOS FOTAS
Ålder: 36
Yrke: Komiker
Bor: Tullinge

Rahma Ben Kahlifa

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami