lördag 25 maj 2024

Hallå där, Thomas Gjutarenäfve!

Läs också

Thomas Gjutarenäfve från Tullinge har många strängar på sin lyra, allt från skådespelare till domare i fotboll och innebandy. På lördag dömer han division 5-match i innebandy på Södermalm.

Thomas Gjutarenäfve tittar in i kameran sittandes i en fåtölj.
Thomas Gjutarenäfve. Foto: Nicolas Westrup

Vad har du gjort tidigare?

Massor. Chef och ordförande för olika verksamheter. Men även skådespeleri i TV-serier och på teater. Jag hade förmånen att få spela “Damp-Janne” under tre säsonger av tv serien “Leif & Billy”. Jag har, under många år, dömt en hel del fotboll i Skåne och innebandy i Stockholm. Maratonmarschen, som är ett fotrally runt Mälaren, startade jag och även dokumentärfilmat.

Vad gör du nu?

Bygger egen verksamhet med samhälls intervjuer på min youtubekanal “Filmetablissemanget”. Skådespelar tidvis, senast i Göteborg. Utbildar företagsledare och politiker i både retorik och medieträning. Samtidigt dömer jag både fotboll och innebandy på division fem-nivå. På lördag klockan 17:15 dömer jag matchen mellan Mariebergs SK och Ekerö IK i Engelbrektshallen. 

Varför gör du det? 

Mina intervjuer gör jag för att lära mig mer och det är viktigt för mig att kunna förmedla dessa insikter. Domaruppdragen gör jag för att det är roligt och spännande.

Vad vill du göra mest i framtiden?

Fortsätta utvecklas med journalistiken och skådespeleriet. Att döma matcher inom olika sporter vill jag också fortsätta med. 

Är du lycklig?

Lycklig? Det är en svår fråga som jag tyvärr inte kan svara på. Jag har opererats för hypofystumörer och plockat bort halva bukspottkörteln. Ibland med sjukdomar tvivlar man på om allt är värt någonting. Dock har jag roligt varje dag i livet. Min katt är min största glädje. Tänk att få hjälpa ett djur som farit illa. Lycklig är väl egentligen bara ett begrepp som går att filosofera över!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami