lördag 18 maj 2024

Hallå där, Tomas Asp!

Läs också

I sju år har polisen Tomas Asp varit med och bidragit till ett tryggare Huddinge. Han brinner för att hjälpa människor och att vara där det händer. Nu delar han med sig av sina erfarenheter av det viktiga yrket som polis. 

Foto: Tomas Asp

Hur är det att jobba som polis i Huddinge?

– Att jobba som polis i Huddinge är jättekul. Vi har ett polisområde som är varierat med olika typer av händelser. Det finns utsatta områden och landmiljö där man får jaga hästar.

Varför blev du polis?

– Det är enbart för att jag vill kunna hjälpa till att bidra till ett bättre samhälle. Jag vill vara där det händer. Jag vill att folk ska känna sig trygga i samhället, men även hjälpa brottsutsatta människor. Det brinner jag lite extra för.

Varför borde man bli polis?

– För att det i dagens samhälle är ett stort behov av människor som vill bidra till ett tryggare samhälle. Det är ett riktigt roligt, spännande och givande jobb där man får jobba under stress och press. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag har olika typer av arbetsdagar. När vi jobbar i yttre tjänst, åker runt i polisbilen, förbereder jag som gruppchef det som ska göras under passet. Vi jobbar utifrån det vi ser eller rycker ut på larm. Vi kontrollerar personer, jagar bus, hittar narkotika, skriver ner och rapporterar och sedan kör vi på det tills passet är slut.

Har polisyrket förändrats under din tid?

– Det är mer uppstyrt nu. Jag tycker att vi är duktigare på att prioritera på vad vi ska jobba med. Poliser överlag har blivit mer effektiva och duktiga i sitt polisiära arbete.

Fakta

Namn: Tomas Asp

Ålder: 32

Bostadsort: Bandhagen

Yrke: Polis

Fritidsintressen: Båt och skidor

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami