lördag 25 maj 2024

Hallå där, Wilma Månsson!

Läs också

Arkivariestudenten med konstintresse tog emot folk på Art Space Södertörn och berättade om sin syn på konst.

Arkivariestudenten Wilma Månsson. Foto: Gustav Pettersson.

Vad är det ni gör här?

– Mina arbetsuppgifter är att vakta konsten, att ingen tar på den eller för in dricka. Jag samtalar även med personer som kommer in och svarar på frågor eller bara pratar om konst.

Kan du beskriva den här utställningen och vad du tycker om den?

– Mitt första intryck är att den är fin och att det är kul att det finns mycket fler verk än tidigare. Att man blandar tunga med svävande elementen i konstverken, och att man använder sig av platsen man befinner sig på. Konstverken är inspirerade av Moas stenar utanför skolan.

Hur är det att beskriva utställningen för de som inte har den här förkunskapen?

– Vi får in folk som jobbar med konst, är konstnärer, och ibland kommer någon in som aldrig varit på ett museum tidigare. Då får man förklara den här dialogen mellan det lätta och det tunga, och försöka bjuda in för att de ska förstå konstverken. För det är väldigt lätt att komma in och bara se trassel som hänger från väggarna. Min uppgift är inte att berätta vad någon ska känna eller se inför konstverken, mer att hjälpa till för att de ska kunna se eller uppfatta verken på sina eget sätt.

Vilken är din favorit?

– Vilken som är min favorit skiftar lite för att alla är så coola. Det behöver inte finnas någon annan anledning än att de är fina för att vara min favorit.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami