tisdag 28 maj 2024

Här är SöderS nya ordförande 

Läs också
Sandra Duru, nyvald ordförande för SöderS. Foto: Hanna Rasmusson

Sandra Duru är nyvald ordförande för Södertörns studentkår. Hon hoppas kunna locka fler studenter till att engagera sig genom att göra kåren mer synlig. 

På tisdagen höll Södertörns studentkår SöderS sitt höstsammanträde – där valdes en ny styrelse för verksamhetsåret 2022-2023. Två sorters kakor, kaffe, te och chips låg uppdukat. Cirka 40 mötesdeltagare var på plats, de flesta med välfyllda kaffemuggar. Avgående ordförande Batool Ghadanfari inledde stämman:

– Här sätter vi fokus på en hållbar studietid, som är ekonomisk, ekologisk och social så att varje student ges goda förutsättningar för sin framtid.

Förra året präglades fortfarande av pandemin. Nu har kårens verksamhet mer återgått till det normala. I höst har studentpuben öppnat igen.

Ny förening för polisstudenter

Under stämman beslutades det att Södertörn får en separat förening för polisstudenter – Polisutbildningens aktivitetskommitté Södertörn (PakS). Den gamla föreningen Polisstudenternas vänner Stockholm (PSVS) avvecklas och ersätts av PakS.

Nya ordföranden vill se ökad studentrepresentation 

På SöderS årsmöte valdes en ny styrelse för 2022-2023. En enhällig stämma valde Sandra Duru som ny ordförande för SöderS. Hon går sista året på programmet Internationell migration och etniska relationer vid Södertörns högskola. Sandra Duru började engagera sig i studentkåren för ett och halvt år sedan. Sedan augusti har hon varit vice ordförande för SöderS.

Sandra Duru vill under det kommande verksamhetsåret se ett ökat medlemsantal och en ökad studentrepresentation. Idag har Södertörns högskola 13 000 studenter. Antalet medlemmar i SöderS är 2200.

Hur ska ni locka fler medlemmar?

– Genom att synas och höras mer. Visa allt gott som kommer med att vara medlem, säger Sandra Duru.

En av satsningarna har varit att bjuda medlemmar på frukost dagen innan CSN betalas ut varje månad. Sandra Duru berättar att man från SöderS kommer att satsa på en stor informationskampanj vid terminsstarten i januari.

SöderS styrelse
På stämman valdes Marianne-Sara Banda till vice ordförande. I SöderS styrelse ingår även ledamöterna Anton Eriksson, Emma Ekelund Molander, Fabian Högberg Liljeblad, Matilda Henriksson och Tilda Nyström.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami