lördag 18 maj 2024

Här brinner majbrasorna i Botkyrka

Läs också
Foto: Dennis Erixon

Snart är det dags att välkomna både maj och våren till Botkyrka. Valborg firas runt om i kommunen den 30 april, Nytt i Flempan har tagit fram en samling av firanden du inte får missa. 

Hågelbyparken

– Kvällens stora höjdpunkt är den brasa som tänds ute på dammen bredvid scenen, säger Louise Ideberg, eventansvarig för Hågelbyparken.

Brasan i Hågelbyparken verkar vara ett vinnande koncept och i år uppskattar Louise Ideberg att det kan komma mellan 2000 – 4000 personer. Utöver brasan bjuds det på eldshow av en grupp ungdomar, körsång och uppträdande från Süperstar Orkestar. Bland all underhållning står även ett vårtal av kommunstyrelseordförande Emanuel Ksiazkiewicz på schemat. 

För de yngre finns det även en klapphage, rundturståg och möjligheten att låna spel. På detta valborgsfirande behöver man inte gå hungrig, det erbjuds allt från godis till hamburgare. 

Tid:16:00-21:00

Adress: Hågelbyparken 147 43 Tumba

Lida friluftsgård

Det traditionella valborgsfirandet på Lida i år arrangeras av Tullinge Fotboll. Det bjuds på flertal aktiviteter ute i natursköna Lida, bland annat fem-kamp för hela familjen, vårtal, körsång och den traditionsenliga brasan. För de matsugna hålls både cafédelen och värdshuset öppna under kvällen. 

Tid: 17:00-22:00

Adress: Lidavägen 1, 146 33 Tullinge

Trädgårdstorp

I Trädgårdstorp tänds en majbrasa arrangerad av Botkyrkas hembygdsgille. Våren firas in genom vårtal, vårsånger, spelmän och fackeltåg. Det finns aktiviteter för både gamla som unga när det erbjuds lotteri, kaffe, korv och en fiskdamm.  

Tid: Startar 18:00

Adress: Trädgårdstorpsvägen 52, 146 54 Tullinge

Vasastugan

I Grödinge arrangeras firandet av Grödinges hembygdsförening vid Vasastugan och brasan tänds av scoutkåren Gripen, våren firas även in med flera uppträdanden. Det blir körsånger av Nova Cantica som leds av Helen Gautier, ett välkomnande vårtal och för den hungrige kommer det finnas både korv och kaffe.

Tid: Startar 19:00

Adress: Grödinge Kyrkby 6, 147 92 Grödinge

Storvretsparken

Valborg firas i Storvretsparken med en traditionell brasa, mer information kommer på kommunens hemsida närmare valborg. Tidigare år har det bjudits på både brasa, sötsaker och fiskdamm. 

Missa inte Nytt i Flempans video med en djupdykning i frågan varför vi firar valborg. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami