söndag 26 maj 2024

Här kan du uppleva våren i Botkyrka

Läs också

I Botkyrka finns det platser som man kan upptäcka våren på. Med sina välkomnande områden och natur dras människor dit under fina vår- och sommardagar. Nytt i Flempan har besökt Hågelbyparken och Lida friluftsgård.

Hågelbyparkens huvudbyggnad. Foto: Alma Falkenstad

Hågelby är en folkpark i Tumba som är byggd av Lars Magnus Ericsson och hans fru år 1922. Det är ett stort område med fin natur och eleganta byggnader. Vi träffade en familj i parken och de beskrev Hågelby som en bra plats att få ut barnen och aktivera dem på. 

– Det bästa med Hågelby är läget, naturen och djuren, säger en annan besökare. 

Förutom natur och byggnader finns en 4H-gård för djurintresserade. De har ett café med avslappnande miljö och en lantbod där det bland annat går att köpa karameller i strut och plåtburkar. Andra besökare (som vi träffade) beskriver Hågelby som en park för alla, stora som små. 

– Det är familjevänligt, en lekpark att leka i för barnen och nära naturen, säger en familj som sitter i parken

Lida Värdshus. Foto: Alma Falkenstad

Lida är en friluftsgård i Tullinge som erbjuder mängder med aktiviteter året om. Lidas värdshus har sittplatser både inne och ute där man kan fika. De har aktiviteter för alla åldrar och stora ytor att njuta av värmen och ha picknick på. Lida har ett värdshus, ett strandcafé och flera grillplatser på området. Grillplatserna är gratis att låna och det finns möjlighet att köpa ved till grillarna. För de som vill stanna en längre tid finns det stugor och vandrarhem.

– Det är perfekt att se och uppleva fint väder och utforska naturen, säger en gäst.

– Lida är ett trevligt område för familjer. Det är en härlig och trivsam atmosfär, säger en annan person på besök. 

Förutom de stora områdena finns det bland annat höghöjdsbanan och träningsområden, samt mountainbikes och kajak som man kan hyra. 

– Lida är ett otroligt vackert och härligt område med massor av roliga platser. Det är perfekt att vara här vid fint väder. Man kan bada, träna och vi har en höghöjdsbana man kan gå. Så fort vädret är bra kommer många hit, säger Tuva Fred, som jobbar på Lida värdshus.

Tuva Fred. Foto: Alma Falkenstad

Alma Falkenstad

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami