måndag 20 maj 2024

Här ska Huddinges nya idrottshall växa fram

Läs också
Snart byggs en ny idrottshall här, bild på Huddingehallen. Foto: Hektor Bergman

I fjol beslutade kommunfullmäktige om en ny simhall. Senare samma år togs även beslutet att en ny idrottshall ska byggas för att ersätta Huddingehallen som ska rivas. Nytt i Flempan har tagit en titt på planen för den nya hallen och här är vad Huddingeborna kan förvänta sig.

I fjol utlovade kommunen en ny idrottshall åt Huddingeborna. Ännu är inte det första spadtaget taget, men planen är att den nya Huddingehallen vid Huddingegymnasiet ska ta emot besökare från och med slutet av 2028. Detta säger Caroline Frank, chef för idrott och anläggning på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Det jobbas för fullt med projektet ihop med fastighetsägaren HUSF, säger Frank.  

Idrottshallen, som beräknas kosta strax över en halv miljard kronor, är enligt beslutet i kommunfullmäktige planerad att ha en yta på 13 090 kvm, det vill säga mer än tre gånger större än den nuvarande hallen. Ytan kommer att vara fördelad på åtta salar, däribland två fullstora idrottshallar lämpade för olika boll- och racketsporter. 

Vidare kommer det finnas en hall avsedd för gymnastik, en för bågskytte och fyra multisalar där det kommer bedrivas skolidrott, dans- och kampsportsträningar. Men också andra ytor med diverse syften, som mötes-/ teorisal, café, moderna omklädningsrum och en stor entré som delas med den nya simhallen.

Sedan beslutet om den nya idrottshallen togs har planerna för en gemensam entré varit vägen framåt, enligt Caroline Frank som menar att det är ett effektivt nyttjande av ytor. 

Effektivitet är ett av projektets viktiga ord eftersom hallen är baserad på konceptet från Framtidens Idrottshall – i vilken effektivt nyttjande av ytor och salar med flera funktioner ska bidra till att fler barn och unga ska kunna idrotta. För samtidigt som den största av de nya hallarna ska uppfylla arenakraven för handboll och innebandy på elitnivå, samt ta emot 1500 åskådare, ska den kunna användas för aktiviteter som basket, badminton och skolidrott.

Även den nya simhallen kommer att överträffa sin föregångare i både storlek och modernitet. Den totala badhusytan är likt idrottshallens yta planerad att öka runt tre gånger, och den nya lokalen ska vara bättre anpassad för att möta behoven från både funktionsvarierade och föreningslivet.

Arbetet beräknas vara färdigt någon gång under sista kvartalet 2028 och kan förväntas dra igång inom de kommande åren. 

2 KOMMENTARER

Kommentarer är stängda.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami