lördag 25 maj 2024

Här vill Huddinge kommun ha fler nattvandrare

Läs också

Nattvandrarna i Huddinge kommun har startat grupper i Vårby och nu vill kommunen att frivilliga engagerar sig i fler områden i Huddinge. 

HUDDINGE. Nattvandrare har startat grupper i Vårby och det behövs ännu fler frivilliga som vill nattvandra. Det saknas i dagsläget nattvandrare i Huddinge centrum och i andra delar av kommunen.
Krista Nikula är samordnare för samverkan i Huddinge kommun.  

– Kommunen genomförde nyligen en trygghetdialog i Huddinge centrum, tillsammans med samverkanspartners såsom polis, SBFF och bostadsbolagen där medborgare hade möjlighet att tycka till om trygghets- och säkerhetsfrågor. Motsvarande trygghetsdialoger genomförs i de olika kommundelarna regelbundet, säger Krista Nikula.

Privatpersoner som engagerar sig

Nattvandrare är ett projekt som finns i flera delar av landet och nu har grupper startat i Huddinge. Nattvandring.nu samarbetar med kommuner, föreningar och företag, bland annat Huge bostäder och Huddinge samhälls bostäder. Det är framförallt genom fastighetsföreningen som nattvandringen finansieras.  Men verksamheten bygger på att privatpersoner som engagerar sig. 

– Huddinge kommun har ett förebyggande arbete som görs av föreningen Huddinge kommuns samverkan. Det arbetar tillsammans för att skapa ett bättre Huddinge. säger Krista Nikula

Janne Lundholm är verksamhetschef för Nattvandring.nu.

– Det finns ett behov av att engagera sig för våra barn och ungdomar och vi vet att de behövs fler positiva engagerade vuxna. Dels för att skapa trivsel i samhället men också för att kunna hjälpa, råda, medla, stötta ungdomarna, säger Janne Lundholm.

Bra med fler nattvandrare

Huddinge kommun försöker locka in frivilliga med ett gratis biokort som de erbjuder om man nattvandrar. 

Boende i Huddinge som Nytt i Flempan har talat med tycker att det vore bra om fler nattvandrar i centrum.

– Jag känner mig lite otrygg ibland när jag är ut, de skulle vara bra med nattvandrare. Då kan man känna sig tryggare när man är i Huddinge centrum, säger Ihor Truskava som besöker centrum. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami