lördag 18 maj 2024

Hård kritik mot Huddinge kommuns snöröjning

Läs också

Kaos, det är ordet som sammanfattar de senaste dagarna i Huddinge. Det har gått flera dagar sedan vinterstormen och många vägar, cykelbanor och trottoarer är fortfarande täckta av snö. Nu riktas hård kritik mot kommunens bristande snöröjning. 

Foto: Tim Nutley. Huddinge kommun har fått hård kritik efter snökaoset.

HUDDINGE. Helgens och måndagens intensiva snöfall har lett till stora problem, inte minst för kommunen men framförallt för de som bor här. Enligt kommunens hemsida ska det ta 16 timmar innan all snö är plogad från vägarna. Det är ett löfte som kommunen inte har lyckats hålla i år. 

Inställd linjetrafik, insnöade bilar och osandade trottoarer är bara några få skäl till att folk inte har kunnat ta sig till sina jobb, och nu har invånarna tröttnat. 

– Jag har aldrig varit med om så dålig snöröjning i mitt liv. Det har varit näst intill omöjligt att ta sig fram. Trottoarer är snövallar och det är värre än en puckelpist att köra på vissa vägar. Man blir orolig för hur kommunen kommer hantera nästa snösmocka, säger Åsa Kajhag. 

Annike Wahlberg Brenden är en flerbarnsmamma som inte har kunnat lämna och hämta sina barn på förskolan, hon har inte kunnat köra sina tvillingar i vagnen på de trånga gatorna. 

– Det är sinnessjukt dåligt från kommunens sida, jag kan inte ens ta mig till mataffären.

”Vi är redo att snöröja kommunens alla gator”

Dagen innan snön kom skrev Huddinge kommun på sin hemsida att de var redo för vintervädret. Stora vägar skulle prioriteras och vara plogade inom fyra timmar och övriga gator inom 16 timmar. Men när snön kom fallerade allt. 

Kommunen menar att anledningen till den bristande snöröjningen är det ovanligt stora mängden blötsnö som kom på kort tid. När de hade plogat de stora vägarna tog det inte lång tid innan vägarna var täckta av snö igen. Nu jobbar kommunens entreprenörer intensivt för att komma ikapp.

På kommunens hemsida skriver Jerry Norén, enhetschef för gatu- och trafikenheten: ”Jag förstår irritationen och att det är jobbigt, men jag måste be om tålamod och att vi hjälper varandra och våra grannar. Vi kämpar på bäst vi kan”.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami