lördag 25 maj 2024

Hela kulturhuset svängde – fullsatt under jazzkonserten

Läs också
Gustav Renberg med flera som uppträder i Huddinge kulturhus. Foto: Majmona Haidara Bergsjö

Huddinge jazzförening är en engagerad ideell förening som anordnar jazzkonserter och andra evenemang med fokus på att främja både traditionell och nutida jazz i kommunen. Under torsdagen hölls en konsert i Huddinges Kulturhus då Gustav Renberg med vänner uppträdde.

Med sina aktiviteter vill föreningen väcka och stärka intresset för jazzmusik, vilket i sin tur bidrar till att skapa ett mer dynamiskt och livligt musik- och kulturliv i Huddinge. Genom att erbjuda en mångfald av jazzupplevelser, från klassiska jazzstilar till moderna tolkningar, strävar Huddinge Jazzförening efter att tilltala en bredare publik och främja förståelsen för jazzens rika och mångsidiga historia.

Att vara en kulturell kraft i samhället hjälper föreningen att skapa en plattform för lokala och nationella jazzartister att framträda och för konstnärer att utforska och utveckla sina talanger. 

Ordförande i föreningen Bertil Fougstedt skriver i ett mail att “Vår kommun måste erbjuda ett kulturutbud av många skäl. Musiken och jazzen är en av hörnpelarna i vår kultur. Konst, teater, litteratur, och film är andra.” Han menar att hela det kulturutbudet erbjuds idag genom olika ideella föreningar där Huddinge Jazzförening är en viktig aktör. Bertil skriver att utan de ideella dör kulturlivet i Huddinge. 

Han fortsätter med att citera Lars Strannegård från Handelshögskolan: ”Kulturen är basen för vad det är att vara människa, den inbegriper hela vår existens. Den är vårt sätt att relatera till varandra.” 

Bertil anser att levande musik är ett viktigt erbjudande som vi kan ge Huddingeborna. Många genrer är viktiga och vårt mål är bredd och hög kvalitet vilket vår publik också tycker att de får.

En glad publik under konserten. Foto: Majmona Haidara Bergsjö

Konsert i Huddinge kulturhus 

Under torsdagen stod Gustav Renberg med flera på scenen i kulturhuset. De bjöd på passionerad musik och svängig rytm. 

Huddinge jazzförening beskriver Renberg som “ett utmärkt exempel på hur den unga musiker-generationen skapar vacker melodisk musik som flödar mellan olika impulser från jazz, folkmusik, pop och visa.”

– Det är en så fin blandning av allt, det blir en fin mix. Det är något nytt, säger Fougstedt efter torsdagens konsert. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami