lördag 25 maj 2024

Hallå där, Palle Liukkonen!

Läs också
Palle Liukkonen. Foto: Kasper Backlin Fors /  idrottsfoto.com

Palle Liukkonen är kanslist, istids ansvarig och arrangemangsansvarig på Huddinge hockey IK. Palle är inne på sin 36:e säsong som anställd på Huddinge hockey och startade sin karriär inom föreningen 1967 då han själv började med sporten. 

Vad gör man som kanslist på Huddinge hockey? 

– Man sköter det administrativa som rör hela föreningen. Mycket kan vara A-lags matcherna, men också istiderna i hallen. När man varit i föreningen i 36 år så har man hand om mycket.

Har du spelat själv och har du haft någon favoritspelare i Huddinge? 

– Jag började hockeyskolan som liten. Man minns ju de första åren med “Lill Kenta” och sen en målvakt som hette Anders Karlsson som jag gillade, det var därför jag blev målvakt. 

Hur kommer de sig att du började jobba på kansliet?

– Jag har ju varit i föreningen sedan 1967, när jag själv började på hockeyskolan. Jag är ju lite av en föreningsmänniska, jag gillar att arrangera saker, något jag gjort i stort sett hela mitt liv. Jag gör nu min 36:e säsong som anställd.  

Vad är det roligaste med jobbet?

– Det är matcherna och att vinna. Jag tycker också att det är roligt att arrangera. 

Vad är det ruffaste med jobbet?

– Det jobbigaste är ju att det är tufft med istider och det är ju jag som lägger istiderna och matcherna. Det är rätt utmanande att få alla nöjda. Ibland är inte alla lika nöjda och då är det inte roligt. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami