torsdag 30 maj 2024

Hon blir ny chef för Fabege i Flemingsberg

Läs också
Anna Nyberg
Anna Nyberg blir ny affärsutvecklingschef på Fabege. Foto: Privat

Till sommaren invigs Kungliga Dramaten och Operan. Ett av många stora Fabegeprojekt i Flemingsberg. Nu anställs Anna Nyberg som ny affärsutvecklingschef för Flemingsberg: – Vi är stolta att kunna etablera ett nytt affärsnav i södra Stockholm, säger Anna Nyberg i ett pressmeddelande

Anna Nyberg har anställts som ny affärsutvecklingschef för fastighetsbolaget Fabege i Flemingsberg och tillträder den 1 juli. Nyberg kommer senast från rollen som vd för ICA fastigheter, ett uppdrag som hon lämnade sista juni 2023. Hon fortsätter dessutom med sitt styrelseuppdrag hos fastighetsbolaget Vectura.

Fabege är ansvariga för byggandet av Kungliga Dramaten och Operan som är i sitt slutskede, och verksamheterna flyttar till Flemingsberg under sommaren 2024. Förutom scener och ateljéer kommer även kontor och dekorverkstäder att inrymmas i den 12 000 kvadratmeter stora byggnaden. 

Johan Zachrisson, chef för affärsutveckling Fabege. Foto:Privat/Joel Goldman

Huddinge är framtiden

Huddinge kommun och framförallt Flemingsberg har blivit Fabeges nästa stora område efter Solna och Stockholm, vilket är anledningen till att den nya rollen har skapats för Anna Nyberg. Fabeges chef för affärsutveckling, Johan Zachrisson, bekräftar det för Nytt i Flempan och utvecklar resonemanget ytterligare: – Huddinge är framtiden. Vi är trygga med att lyckas, och tar med oss många goda erfarenheter från utvecklingen av Arenastaden i Solna.

Han förklarar att det finns en obalans mellan jobb och boende i södra Stockholm till skillnad från norra Stockholm. 

– Om fler bor och jobbar i Flemingsberg blir restiden mindre, utsläppen minskar, man får mer tid för sin familj vilket skapar trygghet, säger Johan Zachrisson. 

Fabege jobbar tillsammans med bland annat Huddinge, Botkyrka, Region Stockholm och stiftelsen Flemingsberg Science för att nå “50-planen” – som innebär att Flemingsberg ska ha 50 000 boende, 50 000 arbetande och 50 000 besökare dagligen till år 2050. 

Läs mer om bygget av Kungliga Dramaten och Operan.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami