söndag 26 maj 2024

Huddinge Centrum klarar sig när Flemingsberg får ny stadskärna

Läs också
Torget mitt i Huddinge Centrum omgärdas av flera butiker. Foto: Isac Sandström

När Flemingsberg byggts klart kommer det finnas två utpekade stadskärnor i södra Stockholm. Kommer företagen i Huddinge Centrum klara sig mitt mellan dessa två shoppingjättar?

Huddinge Centrum är idag ett aktivt handelsområde. På såväl helger som vardagar är det stor rörelse på gatorna, och många från hela regionen väljer Huddinge Centrum på grund av dess utomhusshopping.

Bara några kilometer bort, i Flemingsberg, pågår ett stort utvecklingsarbete för att området ska bli en stadskärna i Söderort med fokus på handel och företagande.

Frågan är då om näringslivet i Huddinge Centrum kommer konkurreras ut av denna nya och större handelsort precis runt hörnet. 

Pia Forsberg, näringslivschef på kommunen, ser ingen risk för detta.

– Det är olika typer av shopping. Redan idag väljer många att åka till Huddinge centrum istället för någon av regionens stora shoppingcentrum. Det uppfattas av många som trevligt med utomhuscentrum och att utbudet är lagom stort.

Pia Forsberg, Näringslivschef på Huddinge kommun. Foto: Jonna Thomasson

Pia Forsberg, Näringslivschef på Huddinge kommun. Foto: Jonna Thomasson

Vilka typer av butiker kommer att finnas i Flemingsberg?

– Jag tänker att de som arbetar och studerar i Flemingsberg ska ha restauranger och fik att gå till, och att de ska kunna handla i närheten av sin arbetsplats. Med det stora antalet nya arbetstillfällen och boenden som planeras kommer också en större kundgrupp som kan stimulera utveckling av handel och service. 

En stor del av Flemingsberg planeras och byggs av fastighetsbolaget Fabege.

Pia Forsberg säger att utbudet av butiker i slutändan beror på vilken efterfrågan företagare och Fabege ser.

När Nytt i Flempan frågar runt på några av butikerna i Huddinge centrum verkar butiksägarna dela Pia Forsbergs uppfattning. Den kommande stadskärnan i Flemingsberg gör inte Huddinge centrums affärer oroliga.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami