söndag 26 maj 2024

Huddinge handboll drömmer om uppflyttning 

Läs också
Huddinge HK herr:s spelare och tränare. Foto: Johan Kaving.

Handbollslaget Huddinge HK herr kämpar för att komma upp till division 1. Efter många fina resultat har laget höga förhoppningar. 

– Vi kommer att komma etta garanterat, säger lagets spelare Axel Kiltorp och Joshua Hayes i kör.

I jämförelse med förra årets säsong har mycket förändrats till det bättre för Huddinge HK:s herrlag. Med bättre närvaro på träningarna och en starkare trupp tycker huvudtränaren Ted Branzell, 56 år, att laget har en god chans att komma upp till division 1. 

Efter en tredjeplats under gångna säsongens grundserie väntar Huddinge HK herr spänt på att få möta de andra lagen i uppföljningsserien, för att få strida om division 1. En match som lagets spelare ser extra fram emot är bortamatchen mot Skogås HK, efter förlusten mot samma lag tidigare under säsongen är spelarna ute efter revansch. 

– Då är det derby och den kommer vi vinna. Jag lovar, säger Huddinge HK-spelaren Axel Kiltorp, 22 år. 

Att ta revansch är viktigt men en förlust skulle inte sänka laget. 21-åriga Huddinge HK-spelaren Joshua Hayes menar att man får bryta ihop och vara sur, men efter en vecka är matchen glömd och spelarna fokuserar på det som kommer. Det finns en stor drivkraft mellan spelarna, berättar huvudtränaren Ted Branzell:

– Det finns ett självdriv på de tio bästa spelarna, de blir inte nöjda med prestationen och vill mer, trots en vinst eller en förlust.

Huddinge HK herr:s huvudtränare Ted Branzell. Foto: Julia Huzelius.

Strävan efter uppflyttning till en högre division är enorm enligt Huddinges huvudtränare Ted Branzell. Lagets interna mål är dock inte så lätt som man kan tro. För att komma upp i division 1 måste man antingen ta en första- eller andraplats i uppföljningsserien. Det går även att kvala inför en uppflyttning om man kommer på en tredje- eller fjärdeplats. Enligt Ted Branzell  kan det bli svårt, han berättar att det finns fyra eller fem lag som är bra i serien och resultaten kan gå hur som helst. Men trots detta anser han att laget har kapaciteten för att kunna göra det. Topp fyra är ett måste för tränaren. 

Huddingelagets spelare är däremot säkra på en förstaplats. Huddinge HK är ett lag med bra samspel, laget är inte för beroende av en spelare, menar Joshua Hayes. Om en spelare i laget har en dålig dag, har en annan en bra dag, menar han. Och det är detta som kommer leda laget till toppen:

– Vi kommer att komma etta garanterat, säger lagets spelare Axel Kiltorp och Joshua Hayes i kör.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami