tisdag 28 maj 2024

Huddinge har chans på uppflyttning: “Förhoppningsvis har vi något ess i rockärmen”

Läs också
Ted Branzell och Huddinge HK collage
Huvudtränare Ted Branzell till vänster och Huddinge HK till höger. Foto: Moa Jansson och Johan Kaving.

Huddinge HK:s herrar förbereder inför ett avgörande kvalspel, de har chansen att ta steget upp till division 1. Men det blir tufft, menar lagets huvudtränare Ted Branzell.

–  Vi ska såklart göra allt vi kan men vi kommer underifrån till skillnad från motståndet. Förhoppningsvis har vi något ess i rockärmen. 

Huvudtränaren är inne på sin fjärde säsong i klubben och detta är första gången på många år som klubben har chansen att ta sig upp i division 1. När Nytt i Flempan träffade Huddinge handboll i höstas siktade de på direktuppflyttning.

– Vi hade laget för att nå det men det händer saker under en säsong. Det har varit skador och annat som gjorde det svårt för oss att hänga i. Man skulle väl kunna säga att vi är nöjda men med eftersmak, säger Ted Branzell.

Huddinge HKs lagkapten Axel Kiltorp.
Huddinge HKs lagkapten Axel Kiltorp. Foto: Johan Kaving.

Lagkapten Axel Kiltorp är beredd att hålla med men betonar tydligt att de inte borde befinna sig i den här situationen.

– Vi borde vunnit serien och därmed undvikit kval.

I det pågående kvalet har en av tre matcher spelats och Huddinge förlorade på hemmaplan. Både Ted Branzell och Axel Kiltorp menar att det var en del saker som inte riktigt stämde och att siffrorna 34-19 inte helt talar för presentationen.

– Matchen gick till stor del dit vi ville med tanke på den taktiska matchplan vi satt upp. Dessvärre ville inte bollen in och då är det väldigt svårt att vinna handbollsmatcher, säger Ted Branzell.

Axel Kiltorp instämmer i att resultatet inte speglade lagets insats.

–  Första matchen förlorade vi ganska stort men vi är inte 20 mål sämre än dem. Det var inte vår bästa match men jag tror absolut att det finns chans att vi vinner på fredag.

Huddinge HK.
Huddinge HK. Foto: Johan Kaving.

“Det har vi inte råd med”

Huddinge har allt att vinna och det viktigaste på fredag är att göra mål. I den första kvalmatchen missade laget sex straffar och många viktiga lägen. 

– Det har vi inte råd med om vi ska ha möjlighet att vinna, säger huvudtränaren.

För Ted Branzell är ett ledarskap nyckeln till att bygga ett framgångsrikt och hållbart lag. Genom att lyssna på sina spelare och skapa en miljö där alla känner sig delaktiga och motiverade, är han övertygad om att Huddinge Handboll kan nå nya höjder. Förhoppningen är att laget tar sig upp till division 1 inom en snar framtid.

Den andra kvalmatchen spelas nu på fredag 19.00 mot Tyrold i Tyresöhallen.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami