tisdag 21 maj 2024

Huddinge hockey siktar mot Allsvenskan

Läs också
 Foto: William Åberg
Efter en femteplats i grundserien Hockeyettan Östra lyckades Huddinges herrar till sist knipa den sista platsen till Allettan som startar nu på söndag. Nu hoppas Huddinge att det här är året laget tar steget upp till finrummet Hockeyallsvenskan för första gången sedan säsongen 2008/2009. 
– Det är i vår när det avgörs vi ska vara som bäst, säger sportchef Alexander Ytterberg Percudani.

Huddinge IK har de senaste åren varit ett återkommande topplag i tredjedivisionen Hockeyettan och ett givet inslag i fortsättningsserien Allettan. Förra året slutade laget på en fjärdeplats i Allettan och åkte sedan ut mot Östersund i kvalet till Allsvenskan. Årets säsong har kantats av många skador och sjukdomar och det var först i grundseriens sista omgång laget kunde säkra avancemanget till Allettan. Alexander Ytterberg Percudani, sportchef för Huddinge IK, känner positiva vibbar inför seriens omstart efter en turbulent höst.

– Säsongen har varit lite frustrerande och vi har inte nått den potential vi tycker att vi har. Det är skönt att vi lyckades sy ihop det på slutet och att vi tog oss till Allettan ger oss mycket energi. Formen är stark och skadelistan är tom. Jag tror faktiskt att den senaste matchen var första gången vi hade full trupp på hela säsongen, säger Ytterberg Perudani.

Trots den tuffa starten på säsongen bjöds fansen på en hel del ljusglimtar. Storspelaren Joakim Hälleström vann poängligan i Hockeyettan östra efter att ha gjort 25 poäng (16 mål, 9 assist)  på 18 matcher.

– Jocke är ju väldigt duktig. När han använder sin fart på rätt sätt är han en av hockeyettans bästa forwards. Han blir otroligt viktig framåt på resan mot allsvenskan, säger Ytterberg Percudani.

Huddinges sportchef Alexander Ytterberg Percudani Foto: Frida Öhman

Truppen har under uppehållet förstärkts med 21-åriga Huddingesonen Felix Carenfelt som återvänder till klubben på lån från allsvenska Almtuna.

– Felix är en målfarlig spelare vi tror kan vara med och bidra till vårt mål. Det är en ung spelare som vill utvecklas och ta nästa kliv, säger Ytterberg Percudani.

Huddinge inleder serien på söndag mot en av förhandsfavoriterna Nybro Vikings på bortaplan. På onsdag nästa vecka spelas hemmapremiären när Tyresö-laget Hanviken kommer till Björkängshallen.

– Jag tror att vi kan överraska folk mot Nybro. När vi har full trupp tycker jag att vi blir att räkna med. Inför hemmapremiären hoppas jag att vi kan nå en publiksiffra på runt 400 personer, säger Ytterberg Percudani.

Vad är målsättningen under säsongen?

– Målet är att gå upp i Allsvenskan. Det är i vår när det avgörs vi ska vara som bäst. Jämfört med de senaste säsongerna har vi i år stött på motgångar tidigare på säsongen och jag tror det stärkt oss som lag. Vi siktar på en hög placering i Allettan, ju högre upp vi kommer desto lättare blir vägen till ett hockeyallsvenskt kval.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami