onsdag 29 maj 2024

Huddinge IBS avslutar samarbetet med tränaren efter succésäsongen

Läs också
Huddinge IBS som firar en vinst mot Västerås IBS Foto:Minna Auinger

Innebandylaget Huddinge IBS damer slutade som nykomlingar på en imponerande fjärdeplats i allsvenskan. Trots de fina resultaten bryter man med huvudtränaren Peter Lockner. En ny tränare presenteras inom en snar framtid. 

Nykomlingarna förväntades åka ut ur Allsvenskan. Säsongen började också tufft med en förlust i första omgången, men Huddinge höll hoppet levande. Laget fick smaka på den nya nivån och insåg vad som krävdes för att ta poäng i den nya serien. Huddinge vann sedan match efter match och ett tag låg de på andra plats i tabellen, de visade alla tvivlare att de hade fel.

Minna Vendel Auinger, ordförande och lagledare för Huddinge IBS damlag, beskriver laget som “ett fantastiskt gäng”. Lagets styrka denna säsong var lagkemin och sammanhållning som de byggt upp genom många bortamatcher med resor i minibussar och häng på hotellrummen.

– De hade en sådan enorm sammanhållning. En av faktorerna till att det har gått så bra, säger Minna Vendel Auinger. 

Minna Vendel Auinger är mycket nöjd med den insatsen som damerna har gjort denna säsong.  Som ordförande och lagledare har hon varit med på alla matcher och sett utvecklingen. Laget litade på varandra, de erfarna stöttar juniorerna som hela tiden strävar efter att bli bättre. Detta resulterar i ett starkt avslut på säsongen och med en fjärdeplats i tabellen. 

– Även tränarna har gjort ett enastående jobb med att bygga upp laget och litade på laget vilket ledde till flera vinster, säger Auinger.

Minna Auinger, Ordförande i klubben sen ett år tillbaka. Foto:Privat

Byte av tränare

Trots succésäsongen som nykomlingar förlängs inte samarbetet med huvudtränaren Peter Lockner. Anledningen, han hade helt enkelt inte den tid som klubben krävde av honom. De behöver en person som kan vara nere vid hallen 3–4 dagar i veckan plus matcher på helgerna. 

– Det blir nog tuffare till nästa säsong i Allsvenskan. Det är viktigt att tränare har tid att vara tillgänglig och ägna tid på laget för en fortsatt lyckad säsong, säger Minna.

Klubben har redan gjort klart med en ny huvudtränare men ännu är inget kontrakt påskrivet. Vem det blir väntas bli officiellt den 1 maj.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami