lördag 18 maj 2024

Huddinge IF siktar mot att nå Division 1

Läs också

Fotbollssäsongen 2022 är i full gång. Inför avsparken i Huddinge IF:s bortamatch i Division 2 mot Syrianska berättar lagkapten Shaun Lomas om målen och ambitionerna för den här säsongen.

Lördagens match mellan Huddinge och Syrianska slutade 2-2. Foto: Ugo Arxet

– Målsättningen är att komma så högt upp som möjligt. Det är väldigt tidigt på säsongen men målet är konkurrera högst upp i tabellen och vi vill så klart säkra uppflyttning till Division 1, säger Lomas när Nytt i Flempan träffar honom inför lördagens bortamatch.

På ett blåsigt och slaskigt Södertälje fotbollsarena ställs hemmalaget Syrianska mot bortalaget Huddinge IF i andra omgången av årets Division 2. För Huddinge IF innebär matchen en chans att ta nya tag efter en fjolårssäsong som inte levde upp till förväntningarna och en säsongspremiär som slutade 1-1 borta mot IFK Eskilstuna. Mittfältaren Shaun Lomas, 26, som anslöt till Huddinge IF 2016 och idag är han lagkapten i klubben. 

Shaun Lomas är lagkapten i Huddinge IF. Foto: Ugo Arxet

– Vi måste prestera, ha rätt attityd och inställning toppat med mycket kvalité för vi möter många bra lag, säger Lomas som påpekar att hans lag måste prestera jämnare på planen om de ska ha en chans att uppnå sina mål:

 – Vi tappade många poäng i onödan förra året. I år hoppas vi att det är vi som vinner som de jämna matcherna 1-0, istället för att kryssa eller förlora 1-0.

Många förändringar har gjorts i Huddinge IF:s spelartrupp sedan slutet på förra säsongen då ett antal tongivande spelare har lämnat medan några nyförvärv har tillkommit med ny energi. Shaun Lomas menar att Huddinge kan dra lärdom från fjolårssäsongen men anser samtidigt att laget är i en bättre position att konkurrera denna säsong:

– Man lär sig väl någonting hela tiden. Vi har fått in lite mer rutinerade spelare, spelare som varit med ett bra tag och vet hur matcher kan utspela sig och vad vi måste göra för att vinna.

När väl matchen börjar så är det Huddinge IF som inleder starkast genom en farlig målchans men hamnar trots det i tidigt underläge i den 12:e minuten när Syrianska gör mål från en hörna. Mot slutet av en jämn första halvlek kvitterar Huddinge IF till 1-1 och efter halvtidspausen tar de kommandot om matchbilden och gör välförtjänt 2-1 genom ett inlägg från kanten som skickligt avslutas i mål på volley.

Därefter blir matchen alltmer irriterad ju längre tiden går. Domaren delar vid ett antal tillfällen ut gula kort till spelare och ledare från båda lagen. I sista minuten av ordinarie tid i andra halvlek vinner Syrianska en frispark djupt inne på egen planhalva som deras målvakt sparkar långt upp i planen. Huddingespelarna gör allt vad de kan för att stå emot det spelmässiga trycket som Syrianska etablerat men ger bort en frispark på vänsterkanten utanför eget straffområde. Minuten därpå kvitterar Syrianska från en tilltrasslad situation som uppstått i straffområdet efter att Huddinge IF inte lyckats rensa bort bollen ordentligt.

Slutresultatet i matchen blir 2-2 och flera av Huddinge spelarna faller till marken i besvikelse omedelbart efter slutsignalen. För Huddinge IF fortsätter väntan på säsongens första seger åtminstone en vecka till, nästa match är mot Trosa-Vagnhärad SK hemma på Källbrinks IP söndagen 17/4.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami